ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Alexei_Navalni
Ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι. Πηγή: Shutterstock

Επιστρέφει στη Ρωσία παρά την απειλή σύλληψής του ο Αλ. Ναβάλνι

Ο ουσιαστικός επικεφαλής της αντιπολίτευσης ενάντια στον Β. Πούτιν θεωρεί ότι η ρωσική κυβέρνηση δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει την απειλή για σύλληψή του.

Ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι αναχώρησε σήμερα με αεροσκάφος της εταιρείας Pobeda από το Βερολίνο με προορισμό τη Μόσχα, όπου μεταβαίνει για πρώτη φορά μετά τη δηλητηρίασή του. Ο Ναβάλνι επιστρέφει στη Ρωσία παρά τον κίνδυνο να συλληφθεί.

«Εγώ, να συλληφθώ; Είναι αδύνατον. Είμαι αθώος», είπε σε δημοσιογράφους, καθώς επιβιβαζόταν στο αεροπλάνο, που αναχώρησε γύρω στις 16.15 ώρα Ελλάδας από το αεροδρόμιο του Βερολίνου. Κατά την επιβίβασή του, ο Ναβάλνι ευχαρίστησε εκ νέου τη Γερμανία, επειδή οργάνωσε τη θεραπεία του και τη διαδικασία ανάρρωσής του. «Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ, σας ευχαριστώ όλους, ελπίζω πως όλα θα πάνε τέλεια, σήμερα είμαι πολύ ευτυχισμένος», τόνισε.

Ως μέτρο ασφαλείας, η γερμανική αστυνομία οδήγησε απευθείας τον Αλεξέι Ναβάλνι και τη σύζυγό του Γιούλια στο αεροπλάνο τους. Το ζευγάρι επιβιβάστηκε την τελευταία στιγμή βγαίνοντας από το αυτοκίνητο με το οποίο τους είχαν πάει στον τερματικό σταθμό, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο τους υπόλοιπους επιβάτες. «Είναι η καλύτερη στιγμή που βιώνω τους τελευταίους 5 μήνες», είπε στους δημοσιογράφους, που είχαν αγοράσει επίσης εισιτήρια για την πτήση. «Νιώθω υπέροχα. Επιστρέφω στην πατρίδα μου».

Από τότε που ο Ναβάλνι ανακοίνωσε την Τετάρτη την πρόθεσή του να επιστρέψει στη χώρα του, οι ρωσικές σωφρονιστικές αρχές (FSIN) προειδοποίησαν ότι θα είναι «υποχρεωμένες» να τον συλλάβουν επειδή παραβίασε τους όρους μιας ποινής με αναστολή, που του είχε επιβληθεί το 2014.

Ο 44χρονος Ναβάλνι απέρριψε την προειδοποίηση αυτή, που στοχεύει, σύμφωνα με τον ίδιο, να «τον τρομοκρατήσει» και απηύθυνε, αντιθέτως, κάλεσμα στους υποστηρικτές του να πάνε να τον υποδεχθούν στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας, όπου το αεροσκάφος του αναμένεται να προσγειωθεί στις 18.20 ώρα Ελλάδας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη σε εγκατάσταση πετρελαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική έρευνα για τρομοκρατία μετά από επίθεση σε εργοστάσιο στο Νίζνι Νόβγκοροντ

Οι ρωσικές αρχές διερευνούν υπόθεση τρομοκρατίας μετά από ουκρανική επίθεση με drones σε βιομηχανικές και πολιτικές υποδομές στο Νίζνι Νόβγκοροντ, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε επιχείρηση κοντά στο μεγάλο διυλιστήριο NORSI.
Επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους
ΔΙΕΘΝΗ

Μαζικός βομβαρδισμός σε ρωσική βιομηχανία και διυλιστήριο

Επίθεση με drones έπληξε βιομηχανική μονάδα στην περιφέρεια Νίζνι Νόβγκοροντ, 400 χλμ. από τη Μόσχα, προκαλώντας σοβαρές ζημιές αλλά χωρίς θύματα, ανέφεραν οι ρωσικές αρχές. Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι στόχος ήταν πετρελαϊκό διυλιστήριο.
Ουκρανία σε βομβαρδισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Πλήγματα των Ουκρανών σε βιομηχανία ανατολικά της Μόσχας και διυλιστήριο

Η ρωσική περιφέρεια Νίζνι Νόβγκοροντ δέχθηκε μαζική επίθεση από drone, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε βιομηχανική μονάδα κοντά στη Μόσχα, χωρίς θύματα, ενώ η Ουκρανία αναφέρει ότι επλήγη σημαντικό διυλιστήριο πετρελαίου.
Βουλγαρική κάλπη εκλογής
ΔΙΕΘΝΗ

Αμφίρροπες προεδρικές εκλογές στη Βουλγαρία με φόντο τη Μαύρη Θάλασσα

Οι Βούλγαροι ψηφίζουν σήμερα στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ανάμεσα σε δύο υποψήφιους με αντίθετες θέσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις σχέσεις με Ρωσία, υπό την σκιά επιθέσεων σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Συζήτησα με Ερντογάν για τις επικείμενες ειρηνευτικές συνομιλίες

Ο Ζελένσκι συζήτησε με τον Ερντογάν για τις τριμερείς συνομιλίες ΗΠΑ, Ουκρανίας και Ρωσίας που αναμένονται τον Νοέμβριο, τονίζοντας την ανάγκη συμμετοχής Ευρώπης και Τουρκίας. Συμφώνησαν και για αύξηση τουρκικής στήριξης στην ουκρανική ενέργεια.
Το Κρεμλίνο Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Προειδοποίηση για τρομοκρατική απειλή σε μουσείο της Μόσχας

Η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα προειδοποίησε για αξιόπιστη απειλή επίθεσης σήμερα στο πάρκο Tsaritsyno και καλεί τους πολίτες να το αποφύγουν. Οι ρωσικές αρχές ενημερώθηκαν και λαμβάνουν μέτρα, ενώ ΗΠΑ και Ρωσία συντονίζονται.