ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Αυξάνεται η δημοτικότητα του Κόντε, περιορίζεται της κυβέρνησης

Σύμφωνα με τακτική μηνιαία δημοσκόπηση το 57% των Ιταλών θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός της χώρας «κάνει πολύ καλή δουλειά», με την κυβερνητική αποδοχή να υποχωρεί κατά 3%.

Σύμφωνα με μηνιαίο γκάλοπ της εταιρίας Ipsos, το οποίο διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Corriere della Sera, η δημοτικότητα του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε αυξάνεται, ενώ το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησής του παρουσιάζει μείωση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιταλός πρωθυπουργός και καθηγητής νομικής, εξασφαλίζει ποσοστό 57%, με άνοδο του 2% σε σχέση με ανάλογη δημοσκοπική έρευνα που έγινε στα τέλη του περασμένου μηνός. Την κυβερνητική συμμαχία κεντροαριστεράς και Πέντε Αστέρων, όμως, «εγκρίνουν» μόνον 49 ιταλοί στους εκατό, με μείωση του 3%, σε σχέση με πριν από τρεις εβδομάδες. Είναι το χαμηλότερο ποσοστό από την αρχή της πανδημίας.

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, οι ιταλοί θεωρούν ότι η κυβέρνηση υιοθέτησε, σε μεγάλη βαθμό, ασαφή στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με αντιφατικές αποφάσεις και διαδοχικές αυστηροποιήσεις και ελαστικοποιήσεις των μέτρων και των διαφόρων απαγορεύσεων.

Για την επιλογή αυτή, όμως, δεν φαίνεται να θεωρούν, ως κύριο υπεύθυνο, τον επικεφαλής του σχήματος που κυβερνά την χώρα από τον Σεπτέμβριο του 2019.  Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου των πολιτών, πρώτο κόμμα παραμένει η Λέγκα, με ποσοστό 23,5%. Ακολουθεί το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα με 20,2%, ενώ στην τρίτη θέση, με ίδιο ποσοστό (16%) βρίσκονται τόσο το Κίνημα Πέντε Αστέρων, όσο και τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας.

Η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι «πείθει» το 9,3% των ερωτηθέντων ενώ, τέλος, τρεις μικρότερες πολιτικές δυνάμεις επιλέγονται από το 3% των ιταλών. Πρόκειται για την Ιταλική Αριστερά, για την Ζωντανή Ιταλία του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι και για την κεντρώα δύναμη Azione (Δράση).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ειρήνη Αγαπηδάκη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεθνές συνέδριο για την μάχη κατά των εθισμών

Στο διεθνές συνέδριο για την πρόληψη και αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στο Ρίμινι, η Ειρήνη Αγαπηδάκη εκπροσώπησε την Ελλάδα, τονίζοντας τη σημασία μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για πρόληψη, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη.
Ματέο Σαλβίνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Σαλβίνι: Εγγύηση οι 500 έμπειροι αλεξιπτωτιστές της Φόλγκορε που στέλνονται στο Μιλάνο

Ο Ματέο Σαλβίνι ανακοίνωσε την αποστολή 500 αλεξιπτωτιστών της ταξιαρχίας «Φόλγκορε» στο Μιλάνο για την ενίσχυση της ασφάλειας, με ταχεία αντίδραση και σύγχρονα μέσα, μετά από πρόσφατα βίαια επεισόδια στην πόλη.
Τζόρτζια Μελόνι
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Στήριξη σε αγρότες με 60 εκατ. και αλιείς με 10 εκατ. ευρώ από την κυβέρνηση Μελόνι

Η κυβέρνηση Μελόνι ενέκρινε μέτρα στήριξης: 60 εκατ. ευρώ για αγρότες, 10 εκατ. για αλιείς, και ενισχύσεις για ιδιοκτήτες φορτηγών, συμπεριλαμβανομένων φορολογικών ελαφρύνσεων και δυνατότητας αναστολής πληρωμών leasing.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Επαναφορά πλήρους ισχύος της ζώνης Σένγκεν μεταξύ Ιταλίας και Ισπανίας

Η Ιταλία και η Ισπανία άρουν τους περιορισμούς στον χώρο του Σένγκεν και επανέρχονται στην πλήρη ισχύ του, μετά από τρεις μήνες ελέγχων και εντατικές διμερείς επαφές. Ενισχύεται και η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των χωρών.