ΓΔ: 2615.07 0.25% Τζίρος: 239.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αίθουσα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Συμφωνία ΕΕ για μείωση στις εκπομπές διοξειδίου άνθρακα έως το 2030

Ο στόχος αυτός θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο στόχο τους ΕΕ για μείωση των εκπομπών κατά 40% μέχρι το 2030, από τα επίπεδα του 1990.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία για έναν πιο φιλόδοξο στόχο μείωσης αυτή τη δεκαετία των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ έπειτα από ολονύκτιες συνομιλίες σχετικά με τον στόχο αυτό κατά τη σύνοδο κορυφής της οποίας προήδρευσε.

«Η Ευρώπη είναι ο ηγέτης στη μάχη εναντίον της κλιματικής αλλαγής. Αποφασίσαμε να μειώσουμε τις εκπομπές μας αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 55% μέχρι το 2030», έγραψε ο Μισέλ στο Twitter.

Ο στόχος αυτός θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο στόχο τους ΕΕ για μείωση των εκπομπών κατά 40% μέχρι το 2030, από τα επίπεδα του 1990.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή της, μέσω του Twitter, για την υιοθέτηση «μιας φιλόδοξης πρότασης για έναν νέο κλιματικό στόχο.

https://twitter.com/vonderleyen/status/1337296607860101120

Η συμφωνία εμποδιζόταν επί ώρες από την Πολωνία, η οποία ήθελε να επιτύχει εγγυήσεις για να λάβει οικονομικές αρωγές σε αντάλλαγμα για να κάνει «πράσινη» την οικονομία της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Η πρόεδρος της Κομισιόν χαιρετίζει τις αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε την έγκριση των αυστηρών κυρώσεων κατά της Ρωσίας από τη Γερουσία των ΗΠΑ, επισημαίνοντας τη σημασία της ενότητας ΕΕ-ΗΠΑ για την αποδυνάμωση της Ρωσίας και τον τερματισμό του πολέμου.
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπογραφή ΚΥΑ για Σχέδια Βελτίωσης με δημόσια δαπάνη 263,5 εκατ. ευρώ

Υπεγράφη κοινή απόφαση για τα Σχέδια Βελτίωσης της ΚΑΠ 2023-2027, ανοίγοντας το δρόμο για πρόσκληση ύψους 263,5 εκατ. ευρώ. Η απόφαση αφορά ενίσχυση ανταγωνιστικότητας, εξοικονόμηση νερού και κυκλική οικονομία.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι απορρίπτει εξωτερικές παρεμβάσεις

Η Ιταλία απέρριψε το ισπανικό αίτημα για άρση της προσωρινής αναστολής της Συνθήκης Σένγκεν, τονίζοντας πως αποφάσεις που αφορούν εθνική ασφάλεια και σύνορα δεν υπαγορεύονται απ' έξω και παραμένει στάση έως τουλάχιστον τις 15 Αυγούστου.
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ισπανία κάλεσε την Ιταλία να επαναφέρει τη Σένγκεν έως 9 Αυγούστου

Η Ισπανία ζήτησε από την Ιταλία να επαναφέρει άμεσα τη Συμφωνία Σένγκεν, αλλιώς θα λάβει αντίμετρα για την προστασία των πολιτών της, τονίζοντας ότι η Ιταλία έχει τις περισσότερες παράτυπες εισόδους τα τελευταία χρόνια.