ΓΔ: 2083.59 0.68% Τζίρος: 239.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shuuterstock

Μακρόν: Η Ευρώπη πρέπει να καταστεί ψηφιακά ανεξάρτητη

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι η ΕΕ θα πρέπει να μειώσει την εξάρτησή της από τους αμερικανικούς τεχνολογικούς κολοσσούς και να δημιουργήσει μία «κοινή ψηφιακή αγορά».

Το όραμά του για μία ψηφιακά ανεξάρτητη Ευρώπη παρουσίασε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμ. Μακρόν, τονίζοντας ότι η Γηραιά Ήπειρος θα πρέπει να κάνει πολλά και τολμηρά βήματα ώστε να μειώσει την ψηφιακή εξάρτησή της από τις ΗΠΑ. 

«Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ευρωπαϊκές λύσεις, ευρωπαϊκά ταλέντα, ευρωπαϊκές ρυθμίσεις», τόνισε ενώ υποστήριξε ότι η Ευρώπη έχει όλα τα απαραίτητα προσόντα ώστε να δημιουργήσει ψηφιακούς κολοσσούς όπως οι Google, Apple, Facebook και Amazon. 

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο τα πρώτα τρία βήματα που πρέπει να γίνουν είναι:

  • Μεγαλύτερη ενοποίηση αναφορικά με τη χρηματοδότηση καινοτόμων επιχειρήσεων, 
  • Ενίσχυση των τεχνολογικών cloud και data ώστε να μειωθεί η εξάρτηση από τις ΗΠΑ και 
  • Δημιουργία μίας «κοινής ψηφιακής αγοράς» που θα προωθεί τόσο την ασφάλεια όσο και την τεχνολογική καινοτομία. 
     
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Δεν μπορούμε να στηριζόμαστε πάντα στις ΗΠΑ για την ασφάλεια

«Ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη για να στηρίξει και προωθήσει τα συμφέροντα των Αμερικάνων. Το θέμα είναι αν είμαστε έτοιμοι να υπερασπισθούμε το συμφέρον των Ευρωπαίων», σημείωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.
Κτίριο Ράιχσταγκ Βερολίνου
ΔΙΕΘΝΗ

Μήνυμα ενότητας για τη γερμανική επανένωση και την προστασία της δημοκρατίας

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς κάλεσε τους Γερμανούς να ξεπεράσουν τους διχασμούς και να αγκαλιάσουν ένα νέο ξεκίνημα, τονίζοντας τη σημασία της δημοκρατίας και ισχυρής οικονομίας. Ο Μακρόν ζήτησε προστασία της δημοκρατίας.
Ανθρώπινο και ρομποτικό χέρι
ΔΙΕΘΝΗ

Universal και Warner πλησιάζουν σε συμφωνίες AI στις ΗΠΑ

Η Universal και η Warner Music φέρονται να βρίσκονται κοντά σε συμφωνίες με εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με τους Financial Times, ενώ οι συμφωνίες μπορεί να ολοκληρωθούν εντός εβδομάδων. Το Reuters δεν επιβεβαίωσε το δημοσίευμα.
Βίκτορ Όρμπαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουγγαρία: Συνεχίζει τις αγορές ρωσικού πετρελαίου λόγω έλλειψης εναλλακτικών

Ο Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι η Ουγγαρία δεν μπορεί να σταματήσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, παρά τις πιέσεις ΗΠΑ και ΕΕ. Τόνισε ότι ο Τραμπ δεν άσκησε άμεση πίεση, σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους ηγέτες.
Αναστάσιος Γαϊτάνης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαϊτάνης: Η έρευνα και η καινοτομία θεμέλιο ανάπτυξης και ασφάλειας της ΕΕ

Ο γγ Έρευνας και Καινοτομίας, Τάσος Γαϊτάνης, στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ, ανέδειξε τον ρόλο της έρευνας στην ανάπτυξη, την άμυνα και την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας.