ΓΔ: 2056.86 -1.45% Τζίρος: 320.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

ΕΕ: Σύνδεση εκταμίευσης ευρωπαϊκών πόρων με το κράτος - δικαίου

Ιστορική συμφωνία για την σύνδεση των πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον σεβασμό από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις των αρχών του κράτους - δικαίου.

Οι ευρωβουλευτές και τα 27 κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης έφθασαν σήμερα σε συμφωνία επί μηχανισμού που θα συνδέει την εκταμίευση των ευρωπαϊκών πόρων με το κράτος δικαίου, αίροντας τα βασικά εμπόδια για την έγκριση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού και του σχεδίου ανάκαμψης απέναντι στην επιδημία του κορονοϊού.

Τα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι 27 κατέληξαν σε ιστορική συμφωνία για την σύνδεση των πόρων της ΕΕ με τον σεβασμό από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις των αρχών του κράτους δικαίου (ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, ελευθερία της έκφρασης...), έγραψε στο Twitter ο ευρωβουλευτής Πέτρι Σαρβαμαα.

Η Γερμανία, που ασκεί την κυλιόμενη προεδρία της ΕΕ και διαπραγματεύεται εξ ονόματος των 27, επιβεβαίωσε την επίτευξη της συμφωνίας, όπως και πολλοί ευρωβουλευτές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έγκριση από την Ε.Ε. για την εκταμίευση 2,44 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε θετικά το 6ο αίτημα πληρωμής της Ελλάδας, ύψους 2,44 δισ. ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης, αναγνωρίζοντας την ικανοποιητική ολοκλήρωση 32 οροσήμων και 7 στόχων, κυρίως σε υγεία, εκπαίδευση και φορολογία.
Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Πρωταγωνιστικός ρόλος στη Γάζα και νέα πλατφόρμα δωρητών τον Νοέμβριο

Ο πρέσβης Αλεξάντρ Στούτσμαν χαρακτήρισε τη μέρα απελευθέρωσης ομήρων ως «ευτυχισμένη» και τόνισε την ανάγκη για άμεση ανθρωπιστική βοήθεια και ανοικοδόμηση στη Γάζα, υπογραμμίζοντας την ενίσχυση της Παλαιστινιακής Αρχής.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ολομέλεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόσυρση αναφοράς στα κατεχόμενα ως «ΤΔΒΚ» μετά από παρέμβαση της Ελλάδας

Μετά από έντονη αντίδραση της Ελλάδας και της Κύπρου, το Κοινό Κέντρο Ερευνών και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας απέσυραν αναφορά στα κατεχόμενα ως «ΤΔΒΚ» από ευρωπαϊκή έκθεση.
Αντόνιο Κόστα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Επιστολή Κόστα στους ηγέτες ΕΕ για το Συμβούλιο της 23ης Οκτωβρίου

Ο Αντόνιο Κόστα προσκάλεσε τους ηγέτες της ΕΕ για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 23/10, με πρώτο θέμα την ενίσχυση στήριξης στην Ουκρανία και οικονομική βοήθεια. Έμφαση δίνεται στην ευρωπαϊκή άμυνα μέχρι το 2030 λόγω υβριδικών επιθέσεων.
Κάγια Κάλας Συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ εξετάζει επανέναρξη αποστολής στο πέρασμα Ράφα, δηλώνει η Κάλας

Η ΕΕ θα επανεκκινήσει την αποστολή παρακολούθησης στο συνοριακό πέρασμα Γάζας-Αιγύπτου, όπως ανακοίνωσε η Κάγια Κάλας, τονίζοντας τη δυσκολία διασφάλισης της ειρήνης στη Γάζα και την ετοιμότητα της Ένωσης να συνεισφέρει.