ΓΔ: 2298.84 1.38% Τζίρος: 189.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτο: ΑΠΕ

Γεωργία: Παραδόθηκε ο ένοπλος που κρατούσε ομήρους σε τράπεζα

Μετά από πολύωρη κράτηση τουλάχιστον 17 ομήρων ο ένοπλος παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές, χωρίς να υπάρξουν δυσάρεστα επεισόδια.

O ένοπλος που κρατούσε ομήρους σε ένα υποκατάστημα της Bank of Georgia, στην πόλη Ζουγκντίντι της δυτικής Γεωργίας, παραδόθηκε στην αστυνομία, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της χώρας. Όλοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν.

Ο δράστης μπήκε στην τράπεζα το μεσημέρι και κράτησε ομήρους συνολικά 30 ανθρώπους, ζητώντας να του δοθούν 500.000 δολάρια μέσα σε διάστημα δύο ωρών. Νωρίτερα, οι αρχές έκαναν λόγο για 20 ομήρους, εκ των οποίων οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, αστυνομικοί έβγαλαν από το κτίριο τον ένοπλο, με τα χέρια ψηλά.

Ένας από τους ομήρους, ο Ιρακλί Κβαρατσχελίγια, είπε ότι όλοι οι όμηροι είχαν απελευθερωθεί, εκτός από τρεις και ένας αστυνομικός μπήκε στην τράπεζα για να παραδώσει στον δράστη τα λύτρα που ζητούσε. «Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι, εκτός από τρεις. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας έφερε τα χρήματα και, μαζί με τον δράστη, θα έφευγαν από το κτίριο σε λίγα λεπτά. Τους ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξή τους. Πιθανότατα θα πάω τώρα να δώσω κατάθεση», ανέφερε ο μάρτυρας.

Το κανάλι Rustavi2 έδειξε ένα βίντεο στο οποίο διακρίνεται ο δράστης, που κρατάει μια χειροβομβίδα και ένα σακίδιο, να βγαίνει από την τράπεζα μαζί με άλλους ανθρώπους, πιθανότατα τους ομήρους.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κοπάδι προβάτων βοσκή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποζημιώσεις 3,6 εκατ. ευρώ σε 226 κτηνοτρόφους για ευλογιά αιγοπροβάτων

Πιστώνονται 3,6 εκατ. ευρώ σε 226 κτηνοτρόφους Δυτικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας ως αποζημίωση για ζώα που θανατώθηκαν λόγω ευλογιάς. Τα ποσά κατανέμονται σε 34 και 192 δικαιούχους αντίστοιχα, σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ.
Ποικιλία ελληνικών τυριών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

237,8 τόνοι ώριμων τυριών διακινήθηκαν από Λέσβο την πρώτη εβδομάδα άρσης μέτρων

Πάνω από 237 τόνοι ώριμων τυριών διακινήθηκαν από τη Λέσβο προς την εγχώρια αγορά την πρώτη εβδομάδα της μερικής άρσης των περιορισμών λόγω αφθώδους πυρετού, βάσει οδηγιών βιοασφάλειας του ΥΠΑΑΤ.
ΑΑΔΕ σε φορητό υπολογιστή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία ξανά η πλατφόρμα για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης του 2025

Η ΑΑΔΕ άνοιξε ξανά το σύστημα Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) 2025 και την εφαρμογή Agrisnap, δίνοντας στους παραγωγούς τη δυνατότητα διόρθωσης ή συμπλήρωσης στοιχείων σε οριστικοποιημένες αιτήσεις.
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: Ακυρώνονται τα προγράμματα βιολογικής μελισσοκομίας και κτηνοτροφίας

Ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Σχοινάς, ανακοίνωσε την ακύρωση των προγραμμάτων βιολογικής μελισσοκομίας και κτηνοτροφίας, ύψους 134 εκατ. ευρώ, λόγω προβλημάτων. Οι πόροι θα διατεθούν σε άλλες προτεραιότητες, όχι στη βιολογική γεωργία.
Γιώργος Πιτσιλής πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιτσιλής: Πληρωμές 2,23 δισ. ευρώ σε αγρότες μέσα στο 2026

Τον Μάιο θα καταβληθούν 297,05 εκατ. ευρώ σε 161.000 αγρότες, ενώ μέχρι τέλος του έτους οι συνολικές πληρωμές θα φτάσουν τα 2,23 δισ. ευρώ σε 3,42 εκατ. δικαιούχους. Ήδη, για το α' τετράμηνο δόθηκαν 258,7 εκατ. ευρώ.
Σημαία Γεωργίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γεωργία: Νέος πατριάρχης για την Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας

Οι Ορθόδοξοι επίσκοποι της Γεωργίας εξέλεξαν νέο πατριάρχη τον Σίο Γ΄, 57 ετών, που επικράτησε με 22 ψήφους. Ο ίδιος χαρακτήρισε την εκλογή «ιστορικό γεγονός» για τη χώρα, όπου η Εκκλησία έχει σημαντικό ρόλο.