ΓΔ: 2015.51 1.44% Τζίρος: 255.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Shutterstock

Φτωχό το 13,5 % του πληθυσμού της Ρωσίας, στα 4,8 εκατ. οι άνεργοι

Παράλληλα, σύμφωνα με το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021-2023, ο δείκτης της ανεργίας στην Ρωσία αναμένεται στο τέλος του 2021 να πέσει κάτω από το 5%, που θεωρείται «φυσιολογικό» επίπεδο ανεργίας.

Ο αριθμός των Ρώσων με εισόδημα κάτω του ελάχιστου ορίου διαβίωσης αυξήθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2020 κατά 1,3 εκατομμύρια άτομα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, φθάνοντας τα 19,9 εκατομμύρια ανθρώπους που αποτελούν το 13,5 % του πληθυσμού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρωσικής Στατιστικής υπηρεσίας (Rostat).

Σύμφωνα με τη Rostat, ο αριθμός των φτωχών Ρώσων το δεύτερο εξάμηνο του 2019 ήταν 18,6 εκατομμύρια (12,7% του πληθυσμού).

Οι άνεργοι στη Ρωσία τον Αύγουστο του 2020 έφθασαν σύμφωνα με τις πρωταρχικές εκτιμήσεις περίπου τα 4,8 εκατομμύρια, αριθμός κατά 47,6% μεγαλύτερος σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019. Το ποσοστό των ανέργων σε σχέση με τον οικονομικά ενεργό πληθυσμό φθάνει το 6,4% , σύμφωνα με την Rostat, η οποία επισημαίνει ότι τον Αύγουστο 3,6 εκατομμύρια άνθρωποί είχαν εγγραφεί ως άνεργοι, ενώ σε 3,4 εκατομμύρια είχε δοθεί επίδομα ανεργίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021-2023, ο δείκτης της ανεργίας στην Ρωσία αναμένεται στο τέλος του 2021 να πέσει κάτω από το 5%, που θεωρείται «φυσιολογικό» επίπεδο ανεργίας.

Το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης προβλέπει ότι η ανεργία στη Ρωσία το 2020 θα φθάσει το 5,7%, εκτιμώντας ότι θα πέσει στο 5,2% το 2021, στο 4,7% το 2022 και στο 4,6% το 2023.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Russia, Rossia, Economy, Oikonomia
ΔΙΕΘΝΗ

Κύματα ανεργίας στη ρωσική οικονομία φέρνει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Από το ιστορικό χαμηλό του 4,1%, τον Φεβρουάριο, το ποσοστό της ανεργίας στη Ρωσία εκτιμάται από αναλυτές ότι εκτινάχθηκε τον Μάρτιο πάνω από 9%. Πίεση από την κυβέρνηση στις επιχειρήσεις για αποφυγή απολύσεων.
Ιρακινή πετρελαϊκή αντλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Lukoil κήρυξε ανωτέρα βία στο Ιράκ λόγω αμερικανικών κυρώσεων

Η Lukoil κήρυξε ανωτέρα βία στο κοίτασμα West Qurna-2 στο Ιράκ λόγω αμερικανικών κυρώσεων. Η Βουλγαρία εξετάζει κατάσχεση διυλιστηρίου στο Μπουργκάς, ενώ οι διεθνείς δραστηριότητες της ρωσικής εταιρείας πλήττονται.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικές δυνάμεις: Επίθεση σε αποθήκη πετρελαίου στην Κριμαία

Οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι χτύπησαν σταθμό άντλησης σε ρωσική αποθήκη πετρελαίου στη κατεχόμενη Κριμαία, κρίσιμο για την τροφοδοσία των ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και μεταφορών.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Θέλουμε τέλος στον πόλεμο, αλλά οι διαπραγματεύσεις βαλτώνουν

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι επιθυμεί άμεση λήξη του πολέμου στην Ουκρανία, κατηγορώντας το Κίεβο για αδιέξοδο στις συνομιλίες, ενώ ο Πεσκόφ μίλησε για «παύση» στις ειρηνευτικές διαδικασίες.
Κελί φυλακής
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσίδα μουσικός ξανασυνελήφθη μετά την αποφυλάκισή της για αντι-Κρεμλινικό τραγούδι

Η 18χρονη Ντιάνα Λογκινόβα, μέλος του συγκροτήματος Stoptime, συνελήφθη ξανά στην Αγία Πετρούπολη αμέσως μετά την αποφυλάκισή της, λόγω διαμαρτυριών για τραγούδια κατά του Κρεμλίνου που ερμήνευε στον δρόμο.
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος μετά από νέες ρωσικές επιθέσεις

Εκατομμύρια Ουκρανοί μένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά από μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, ενώ συνεργεία δίνουν μάχη για την αποκατάσταση των ζημιών πριν τον χειμώνα.