ΓΔ: 2604.09 -0.36% Τζίρος: 43.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:36:39
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο

Τραμπ επιτίθεται στους δικούς του διορισθέντες δικαστές του Ανωτάτου

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τους δικούς του διορισμένους δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου ότι υποκύπτουν στη Ριζοσπαστική Αριστερά, επειδή απέρριψαν νέους κανόνες για τις επιστολικές ψήφους πριν τις ενδιάμεσες εκλογές.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε σφοδρή επίθεση κατά των δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου, τους οποίους είχε ο ίδιος διορίσει, μετά την απόφασή τους να μην επιτρέψουν στην Ταχυδρομική Υπηρεσία (USPS) να εφαρμόσει νέους κανονισμούς για τις επιστολικές ψήφους. Το θέμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου για την ανανέωση του Κογκρέσου.

Σε ανάρτησή του στην προσωπική του πλατφόρμα, ο Τραμπ υποστήριξε ότι «αυτό το Ανώτατο Δικαστήριο εκφοβίζεται και χειραγωγείται από τη Ριζοσπαστική Αριστερά, ώστε να εκδίδει αποφάσεις που πάνε την Αμερική έναν αιώνα πίσω».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ακόμη πως «ορισμένοι δικαστές παγώνουν μπροστά σε αυτούς τους διαταραγμένους και διεφθαρμένους Δημοκρατικούς και είναι εντελώς ανίκανοι να επιδείξουν το θάρρος που απαιτείται για να σώσουν την Αμερική μας», χαρακτηρίζοντας τη σχετική απόφαση ως «βαριά ήττα για τους Ρεπουμπλικάνους και την Αμερική».

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι «αυτοί δεν είναι οι άνθρωποι από τους οποίους πήρα συνέντευξη για να υπηρετήσουν στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, είναι απλώς μια σκιά του αρχικού εαυτού τους».

Η απόφαση των δικαστών, με ψήφους επτά υπέρ έναντι δύο κατά, απέρριψε την προσφυγή της κυβέρνησης Τραμπ που ζητούσε αυστηρότερους όρους στην επιστολική ψήφο για τις κρίσιμες εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο συντηρητικός δικαστής Μπρετ Κάβανο, που συντάχθηκε με την πλειοψηφία, σημείωσε πως, αν και το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου ενδέχεται να είναι σύννομο, η εφαρμογή των νέων κανόνων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα «θα ήταν αυθαίρετη» και οι τοπικοί αξιωματούχοι δεν θα είχαν «επαρκή χρόνο» για να προσαρμοστούν στις νέες διατάξεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Πρόταση για σύνοδο με Τραμπ, Σι για Ουκρανία – Η συμφωνία με ντίζελ

Ο Πούτιν πρότεινε σύνοδο κορυφής με Τραμπ και Σι για διαπραγματεύσεις σχετικά με την Ουκρανία, με ευνοϊκούς για τη Μόσχα όρους, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Η απουσία Ζελένσκι προκαλεί ανησυχία σε Ευρωπαίους ηγέτες.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ: Ο Ζελένσκι δεν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Τραμπ κατηγόρησε τον Ζελένσκι ότι δεν θέλει να σταματήσει ο πόλεμος, υπερασπίστηκε την αναστολή κυρώσεων στη Ρωσία και τόνισε ότι στόχος του είναι η διατήρηση της Μόσχας στις διαπραγματεύσεις για την ειρήνη.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι συνομίλησε με τους Κούσνερ και Γουίτκοφ σήμερα

Ο Ζελένσκι συνομίλησε τηλεφωνικά με Αμερικανούς απεσταλμένους εν μέσω κρίσης με τον Τραμπ, ο οποίος απέκλεισε τη Ρωσία από νέες κυρώσεις. Τόνισε τη σημασία της αμερικανικής στάσης και της συνεχιζόμενης ενημέρωσης των εταίρων.
Ντόναλντ Τραμπ χειρονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Απόλυτη στήριξη στον Νετανιάχου για τις εκλογές στο Ισραήλ

Ο Τραμπ εξέφρασε «απόλυτη και πλήρη στήριξη» στον Νετανιάχου ενόψει των ισραηλινών εκλογών, χαρακτηρίζοντάς τον σπουδαίο ηγέτη και σημαντικό εταίρο κατά του Ιράν, τονίζοντας πως εάν το Ιράν δεν αλλάξει στάση, οι ΗΠΑ θα δράσουν δυναμικά.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Θα υπάρξει σύντομα νέα συνάντησή με Αμερικανούς για επίτευξη ειρήνης

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρίσκεται σε επαφές με απεσταλμένους του Τραμπ για οργάνωση νέας ειρηνευτικής συνάντησης, ακόμη και μέσα στην εβδομάδα. Παράλληλα, οι ΗΠΑ επανέφεραν την παροχή μυστικών πληροφοριών στην Ουκρανία.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Γαλλία φλέγεται σήμερα λόγω των αλλοδαπών μεταναστών

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τη μετανάστευση για τις ταραχές στη Γαλλία, ζητώντας από το Παρίσι να σκληρύνει τα μέτρα. Με ανάρτησή του, κάλεσε τη Γαλλία να κλείσει τα σύνορα και να ανακτήσει τον έλεγχο της κατάστασης.