ΓΔ: 2603.34 -0.39% Τζίρος: 180.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαία Κίνας οικονομία

Η Κίνα ανεβαίνει στη διεθνή λίστα ισχυρών εμπορικών σημάτων υπηρεσιών

Η Κίνα κατέχει τη δεύτερη θέση παγκοσμίως με 21 εμπορικά σήματα αξίας 876,8 δισ. δολαρίων στην κορυφαία εκατοντάδα εμπορικών σημάτων υπηρεσιών, σύμφωνα με την Brand Finance. Τα κινεζικά σήματα καλύπτουν το 19% της συνολικής αξίας.

Η Κίνα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη διεθνή κατάταξη με 21 εμπορικά σήματα ανάμεσα στα 100 με τη μεγαλύτερη οικονομική αξία στον τομέα του εμπορίου υπηρεσιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Brand Finance, κορυφαίας βρετανικής εταιρείας εκτίμησης αξίας και στρατηγικής εμπορικών σημάτων.

Τα κινεζικά εμπορικά σήματα συγκεντρώνουν μεικτή οικονομική αξία 876,8 δισ. δολαρίων (περίπου 754,86 δισ. ευρώ), όπως προκύπτει από τη σχετική έρευνα αξιολόγησης με τίτλο Trade in Services 100 2026.

Η έρευνα δημοσιοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης της Κίνας για το Εμπόριο των Υπηρεσιών (CIFTS) για το 2026, που πραγματοποιείται στο Πεκίνο από τις 9 έως τις 13 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, τα 100 κορυφαία εμπορικά σήματα στον τομέα των υπηρεσιών αποτιμώνται συνολικά σε 4,6 τρισ. δολάρια (περίπου 3,96 τρισ. ευρώ) για το 2026, με τα κινεζικά brands να αντιστοιχούν στο 19,08% της συνολικής οικονομικής αξίας, ακολουθώντας τις ΗΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Έτοιμος για τριμερή συνάντηση με Σι και Πούτιν

Ο Τραμπ εξέφρασε ετοιμότητα για τριμερή συνάντηση με τους Σι και Πούτιν στην Κίνα τον Νοέμβριο, με αντικείμενο την αποπυρηνικοποίηση, ενώ επανέλαβε την κριτική του κατά του Ζελένσκι, ζητώντας νέο διαπραγματευτή για την Ουκρανία.
Ρούμεν Ράντεφ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ράντεφ: Ευκαιρίες επενδύσεων στη Βουλγαρία με Κινέζο ΥΠΕΞ

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, ανέδειξε τις επενδυτικές ευκαιρίες της χώρας σε ηλεκτρικά οχήματα, ενέργεια, γεωργία και τεχνολογία, κατά τη συνάντησή του με τον Κινέζο ΥΠΕΞ, εκφράζοντας προσδοκίες για ενίσχυση των σχέσεων.
Σημαίες Κίνας και Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Έκκληση στους Κινέζους στη Γαλλία να αποφεύγουν διαδηλώσεις

Η Κίνα προειδοποίησε τους πολίτες της που ταξιδεύουν ή ζουν στη Γαλλία να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας, να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να αποφεύγουν περιοχές διαδηλώσεων, λόγω των πρόσφατων ταραχών στο Παρίσι και άλλες πόλεις.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ενδεχόμενο τριμερούς συνάντησης ΗΠΑ-Ρωσίας-Κίνας για Ουκρανία, ρόλος ΕΕ

Η ΕΕ ξεκαθαρίζει πως κάθε λύση για την Ουκρανία πρέπει να σέβεται την εδαφική της ακεραιότητα, ενώ οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα παραμείνουν έως τον τερματισμό του πολέμου, παρά τα δημοσιεύματα για ενδεχόμενες συνομιλίες με ΗΠΑ και Κίνα.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΥΠΕΞ Ρούμπιο ενισχύει την αμερικανική επιρροή στην Κεντρική Ασία

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάρκο Ρούμπιο, ξεκίνησε περιοδεία σε Ουζμπεκιστάν και Ινδία για ενίσχυση εμπορικών δεσμών ΗΠΑ με χώρες της Κεντρικής Ασίας, στοχεύοντας στην ανάσχεση της κινεζικής επιρροής και την ενίσχυση της διπλωματίας.
υδρογόνο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μπαοτού της Εσωτερικής Μογγολίας οδηγεί στην πράσινη υδρογονοκίνηση

Η Εσωτερική Μογγολία, που στηριζόταν στον άνθρακα, πλέον παράγει πράσινο υδρογόνο από ΑΠΕ, καθώς στην Κίνα αναπτύσσονται εμπορικής κλίμακας έργα υδρογόνου, με στήριξη της κυβέρνησης και 41 νέα πιλοτικά προγράμματα από το 2025.