ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αεροδρόμιο στο ηλιοβασίλεμα

Ιταλία: Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο Κατάνης, μειώθηκε ο συναγερμός για Αίτνα

Κανονικά λειτουργεί πλέον το αεροδρόμιο της Κατάνης, μετά τη μείωση της ηφαιστειακής επιτήρησης της Αίτνας. Η έκρηξη είχε οδηγήσει σε ακύρωση 800 πτήσεων και ζημιά άνω των 50 εκατ. ευρώ στον τουρισμό της περιοχής.

Η εταιρεία Sac, που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Κατάνης, ανακοίνωσε ότι από σήμερα οι απογειώσεις και προσγειώσεις αεροσκαφών πραγματοποιούνται κανονικά στον αερολιμένα. Η απόφαση ελήφθη σε σχετική σύσκεψη, όπου αποφασίσθηκε η άρση όλων των απαγορεύσεων και περιορισμών.

Η επιστροφή στην κανονική λειτουργία οφείλεται στη βελτίωση της κατάστασης επιφυλακής, η οποία σχετίζεται με την εκρηκτική δραστηριότητα του ηφαιστείου της Αίτνας. Πλέον, το επίπεδο συναγερμού έχει υποχωρήσει από το «κόκκινο» στο «πορτοκαλί».

Η πρόσφατη έκρηξη του ηφαιστείου της Σικελίας ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες. Ως αποτέλεσμα, ακυρώθηκαν τουλάχιστον 800 πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο Φονταναρόσα της Κατάνης.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, η οικονομική ζημία για τον τοπικό τουρισμό ξεπερνά τα πενήντα εκατομμύρια ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Δημοσιονομική απόκλιση 7 δισ. λόγω αυξημένων δαπανών

Ο Αντόνιο Ταγιάνι ανακοίνωσε ότι στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο θα αποφασιστεί δημοσιονομική απόκλιση 7 δισ. ευρώ λόγω μεγαλύτερης ευελιξίας σε άμυνα και ενέργεια. Εκφράζει την ελπίδα να μην αυξηθούν τα επιτόκια από την ΕΚΤ.
Ευρωζώνη και οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωζώνη: Χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα, εκτός Ιταλίας, αναπτύσσονται

Η Corriere della Sera σημειώνει πως όλες οι χώρες της Ευρωζώνης με δημοσιονομικά προβλήματα βρίσκονται σε ανάπτυξη, εκτός της Ιταλίας. Η Ελλάδα και άλλες χώρες βελτίωσαν οικονομικούς δείκτες, μείωσαν ανεργία και χρέος.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζόρτζια Μελόνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΕ: Επιβεβαίωση δημοσιονομικής ευελιξίας για ενέργεια σε Ελλάδα & Ιταλία

Η Κομισιόν παρέλαβε επιστολές από Μητσοτάκη και Μελόνι, που ζητούν μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων λόγω του κόστους ενέργειας, με διατήρηση, όμως, της δημοσιονομικής πειθαρχίας.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Έλλειψη κρατικών κονδυλίων για έργα αποκατάστασης

Ο Ιταλός υπ. Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως το κράτος δεν έχει πια πόρους για όλες τις ανακατασκευές μετά από καταστροφές. Η κυβέρνηση εξετάζει κίνητρα για ιδιωτική ασφάλιση ώστε να αντιμετωπίζονται πιο δίκαια οι ζημιές.
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιταλία καταδικάζει τρεις για Ρετζένι, όχι την Αίγυπτο, λέει ο ΥΠΕΞ

Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση Ταγιάνι για τη δίκη Ρετζένι, με τρία στελέχη αιγυπτιακών υπηρεσιών να καταδικάζονται ερήμην. Αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση να ενημερώσει για τις κινήσεις προς έκδοσή τους από την Αίγυπτο.
Κινηματογραφικός προβολέας
ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε ο Ουμπέρτο Πίτσι, τελευταίος «παπαράτσι» της Ντόλτσε Βίτα

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε ο Ιταλός φωτογράφος Ουμπέρτο Πίτσι, γνωστός για τη δράση του ως «παπαράτσι» στη χρυσή εποχή της «Ντόλτσε Βίτα». Έγινε διάσημος απαθανατίζοντας διάσημους της Ρώμης και αργότερα πολιτικές προσωπικότητες.