ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ορίζοντας Τεχεράνης Ιράν
Φώτο: Shutterstock

Ιράν: Άνδρας εκτελέστηκε για επίθεση με όχημα σε αστυνομικούς

Το Ιράν εκτέλεσε τον Σαχράμ Σαντέγκι, που είχε καταδικαστεί για επίθεση με αυτοκίνητο κατά αστυνομικών σε διαδηλώσεις στην Καράτζ. Η ποινή επιβλήθηκε για ενέργειες υπέρ εχθρικών χωρών και επικυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Σε εκτέλεση προχώρησαν οι ιρανικές αρχές για τον Σαχράμ Σαντέγκι, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Tasnim. Ο Σαντέγκι είχε καταδικαστεί λόγω της εσκεμμένης παράσυρσης με το όχημά του ομάδας αστυνομικών στην πόλη Καράτζ τον Ιανουάριο, κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό επτά αστυνομικών.

Το Επαναστατικό Δικαστήριο της Καράτζ επέβαλε στον Σαντέγκι τη θανατική ποινή, καθώς και δήμευση της περιουσίας του. Το δικαστήριο επικαλέστηκε «επιχειρησιακή δράση υπέρ του Ισραήλ, των Ηνωμένων Πολιτειών και εχθρικών οργανώσεων», με βάση τον ιρανικό αντιτρομοκρατικό νόμο.

Η καταδικαστική απόφαση επικυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ η εκτέλεση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Εκτέλεση δύο ανδρών για συμμετοχή σε διαδηλώσεις του Ιανουαρίου

Στο Ιράν εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού δύο άνδρες που κατηγορούνταν για τον θάνατο αστυνομικών στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, βιντεοσκόπησαν και πρόβαλαν τη σκηνή του φόνου στο εξωτερικό.
Διαδήλωση για το Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Εκτέλεση τριών ανδρών στο Ιράν για συμμετοχή σε διαδηλώσεις και θανάτους

Τρεις άνδρες εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού στο βορειοανατολικό Ιράν, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε βίαιες διαδηλώσεις που οδήγησαν στον θάνατο μελών των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιρανικής δικαιοσύνης.
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν εκτελεί τρεις κατηγορούμενους για ταραχές

Οι ιρανικές αρχές εκτέλεσαν τρεις άνδρες που καταδικάστηκαν για δολοφονία μελών των δυνάμεων ασφαλείας και ενέργειες υπέρ Ισραήλ και ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιρανικής δικαιοσύνης μετά από πρόσφατες ταραχές.
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Εφετείο η υπόθεση δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα σήμερα

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο εξετάζεται σήμερα σε δεύτερο βαθμό η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, που διαπράχθηκε μπροστά σε αστυνομικούς, στους οποίους είχε ζητήσει βοήθεια, προκαλώντας σοκ στην κοινή γνώμη.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κως: 17χρονος συνελήφθη για απάτες ενώ προσπαθούσε να φύγει με πλοίο

Η Αστυνομία Κω εξιχνίασε δύο απάτες, συνέλαβε 17χρονο και εντόπισε έναν 20χρονο συνεργό. Οι δράστες έπεισαν γυναίκες να αφήσουν χρήματα και τιμαλφή έξω από τα σπίτια τους, τα οποία και έκλεψαν. Κατασχέθηκαν χρήματα, κινητό και μοτοσικλέτα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Δικαιοσύνη 14χρονος που τραυμάτισε σοβαρά συνομήλικό του σε συμπλοκή

Στις δικαστικές αρχές οδηγήθηκε 14χρονος που κατηγορείται πως τραυμάτισε σοβαρά συνομήλικό του στα Βριλήσσια, ύστερα από επίθεση με μπουνιές και κλωτσιές λόγω προσωπικών διαφορών. Το θύμα νοσηλεύεται με τραύμα στο νεφρό.