ΓΔ: 2617.78 0.42% Τζίρος: 150.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:25:36
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία

Ο Ρούμπιο ζητά από την Κούβα να απελευθερώσει 700 πολιτικούς κρατούμενους

Ο Μάρκο Ρούμπιο ζήτησε από τις αρχές της Κούβας να απελευθερώσουν 700 πολιτικούς κρατούμενους, μετά την έλευση του αντικαθεστωτικού καλλιτέχνη Οτέρο Αλκαντάρα στις ΗΠΑ. Κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αντιδράσει δυναμικά.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο απηύθυνε έκκληση προς τις αρχές της Κούβας για την άμεση απελευθέρωση 700 κρατουμένων, τους οποίους χαρακτήρισε πολιτικούς. Η δήλωση ήρθε μετά την άφιξη στις ΗΠΑ του Κουβανού αντικαθεστωτικού καλλιτέχνη Λουίς Μανουέλ Οτέρο Αλκαντάρα, ο οποίος είχε εκτίσει ποινή πενταετούς φυλάκισης στη χώρα υπό κομμουνιστική διακυβέρνηση.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο επικεφαλής του τόνισε: «Καλούμε να απελευθερωθούν αμέσως οι 700 και πλέον άδικα φυλακισμένοι πολιτικοί κρατούμενοι του καθεστώτος». Ο Μάρκο Ρούμπιο υπογράμμισε επίσης ότι «η διεθνής κοινότητα πρέπει να σταματήσει να κλείνει τα μάτια μπροστά στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττονται από το κουβανικό καθεστώς και να ενωθεί μαζί μας για να απαιτήσει το τέλος της καταστολής σε βάρος τους».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλατεία Μπολίβαρ, Κολομβία
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Διακοπή διπλωματικών σχέσεων με Κούβα και Νικαράγουα

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κολομβίας, Αμπελάρδο δε λα Εσπριέγια, ανακοίνωσε πως θα διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με Κούβα και Νικαράγουα, ενώ θα κλείσει 15 προξενεία και 14 πρεσβείες μόλις αναλάβει καθήκοντα.
Αμαζόνιος από αέρος
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Διακοπή διπλωματικών σχέσεων με Κούβα και Νικαράγουα από νέο πρόεδρο

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κολομβίας, Αμπελάρδο δε λα Εσπριέγια, ανακοίνωσε πως μόλις αναλάβει καθήκοντα στις 7 Αυγούστου θα διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με Κούβα και Νικαράγουα, ενώ θα κλείσει 15 προξενεία και 14 πρεσβείες.
Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ σε συνέδριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ντίας-Κανέλ καταγγέλλει το εμπάργκο των ΗΠΑ ως «πολιτική γενοκτονία»

Ο πρόεδρος της Κούβας, Ντίας-Κανέλ, χαρακτήρισε το εμπάργκο και τις κυρώσεις των ΗΠΑ ως «πολιτική γενοκτονία», καταδικάζοντας την αμερικανική τακτική και απορρίπτοντας τις κατηγορίες για εμπλοκή της Κούβας σε αμερικανικές υποθέσεις.
Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κατηγορίες κατά Κούβας για δεκαετίες ανατρεπτικών ενεργειών

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατηγορεί την Κούβα για «αντρεπτικές» ενέργειες κατά των ΗΠΑ, ρίχνοντας πίεση μέσω κυρώσεων και κατηγοριών κατά του Κάστρο, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επέμβασης μετά τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα.
Σημαίες ΗΠΑ και Κούβας
ΔΙΕΘΝΗ

Κούβα: Ο αντιφρονών καλλιτέχνης Οτέρο Αλκάνταρα στις ΗΠΑ μετά την αποφυλάκισή του

Ο Κουβανός καλλιτέχνης και αντιφρονών Λουίς Μανουέλ Οτέρο Αλκάνταρα έφυγε από την Αβάνα για τις ΗΠΑ, μετά από πέντε χρόνια φυλάκισης στην Κούβα. Έλαβε βίζα, που ήταν ο μόνος τρόπος να αποκτήσει την ελευθερία του.