ΓΔ: 2266.09 2.08% Τζίρος: 705.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαίες ΗΠΑ και Κούβας
Απεικόνιση εντάσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κούβα, με φόντο τις σημαίες τους.

Κούβα: Ο ΥΠΕΞ Ροδρίγκες κατηγορεί τον Ρούμπιο για πρόκληση επίθεσης

Ο Μπρούνο Ροδρίγκες κατηγόρησε τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάρκο Ρούμπιο, ότι ψεύδεται για να υποκινήσει στρατιωτική επίθεση στην Κούβα, ενώ τόνισε πως η Κούβα δεν απειλεί τις ΗΠΑ και καταγγέλλει οικονομικό πόλεμο από την Ουάσινγκτον.

Ο επικεφαλής της κουβανικής διπλωματίας Μπρούνο Ροδρίγκες εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο, κατηγορώντας τον ότι υποκινεί στρατιωτική επίθεση εναντίον της Κούβας και διαδίδει ψευδείς πληροφορίες περί δήθεν στήριξης της τρομοκρατίας από τη χώρα του.

«Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ψεύδεται για άλλη μια φορά προκειμένου να υποκινήσει μια στρατιωτική επίθεση που θα είχε ως αποτέλεσμα να χυθεί κουβανικό και αμερικανικό αίμα», δήλωσε ο Ροδρίγκες, καταγγέλλοντας την πολιτική έντασης της Ουάσινγκτον.

Ο Κουβανός αξιωματούχος υπογράμμισε ότι η Κούβα δεν συνιστά απειλή για την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Παράλληλα, κατηγόρησε την αμερικανική κυβέρνηση ότι επιδιώκει σκόπιμα την οικονομική κατάρρευση και την κοινωνική αποσταθεροποίηση της χώρας του μέσω κυρώσεων και πιέσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ και Κούβας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κούβα ανακοίνωσε θάνατο πέμπτου επιβάτη ταχύπλοου από ΗΠΑ

Η κουβανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ένας τραυματίας από πρόσφατη απόπειρα ένοπλης παρείσφρησης πέθανε, ανεβάζοντας τους νεκρούς σε πέντε. Η Ουάσιγκτον συνεργάζεται στη σχετική έρευνα, ενώ οι άλλοι τραυματίες κατηγορούνται για τρομοκρατία.
Φουσκωτό σκάφος στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Κούβα: Καταγγελία για ένοπλη διείσδυση με ταχύπλοο από ΗΠΑ

Η Κούβα καταγγέλλει απόπειρα ένοπλης εισβολής από τις ΗΠΑ με τρομοκρατικούς σκοπούς, έπειτα από ανταλλαγή πυρών με ταχύπλοο από τη Φλόριντα που είχε δέκα ενόπλους. Κατασχέθηκαν όπλα, εκρηκτικά και στρατιωτικός εξοπλισμός.
Κάγια Κάλας Συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Κάλεσμα για τέλος στον έλεγχο και την απομόνωση της Κούβας

Η Κάγια Κάλας ζήτησε να σταματήσει ο έλεγχος και η απομόνωση του λαού της Κούβας, επισημαίνοντας την σοβαρή οικονομική κρίση και την αυξανόμενη πίεση των ΗΠΑ. Ο λαός αξίζει ευκαιρίες κι ελευθερία, τόνισε από το Μεξικό.
Κτίριο φυλακών Κορυδαλλού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποφυλακίστηκε ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους είναι πλέον ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, αρχηγός της 17 Νοέμβρη, μετά από 24 χρόνια φυλακής και πέντε αποτυχημένες αιτήσεις αποφυλάκισης. Το Δικαστικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την πέμπτη αίτησή του.
Σημαίες ΗΠΑ και Κούβας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Λιγοστές οι πιθανότητες συμφωνίας με Κούβα, λέει ο Ρούμπιο

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, δήλωσε πως είναι μικρές οι πιθανότητες για διαπραγματευτική συμφωνία με την Κούβα αυτή τη στιγμή, ενώ τόνισε ότι η Ουάσιγκτον προτιμά διάλογο αλλά συνεχίζει τις πιέσεις προς την Αβάνα.