ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κινέζικα νομίσματα yuan

Κίνα: 68,9% των ξένων επενδύσεων το 2026 αφορούσε τον κλάδο υπηρεσιών

Το Πεκίνο ενισχύει το άνοιγμα και τη διεθνή συνεργασία στον τομέα υπηρεσιών, που γίνεται βασικός πυλώνας της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα, σύμφωνα με τον Λι Τσουνφάνγκ, αξιωματούχο της NDRC.

Το Πεκίνο σχεδιάζει να διευρύνει περαιτέρω το άνοιγμα του τομέα των υπηρεσιών και τις αναπτυξιακές του ευκαιρίες μέσω διεθνούς συνεργασίας, καθώς ο συγκεκριμένος κλάδος εξελίσσεται σταδιακά σε βασικό πυλώνα για την ποιοτική οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, σύμφωνα με τον Λι Τσουνφάνγκ, αξιωματούχο της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC).

Ο Λι Τσουνφάνγκ υπογράμμισε ότι, για να αναπτυχθεί ουσιαστικά ο τομέας των υπηρεσιών, η Κίνα πρέπει να ανοίξει ακόμη περισσότερο την αγορά της, ενσωματώνοντας σύγχρονες διεθνείς πρακτικές. Παράλληλα, η χώρα επιδιώκει να ενισχύσει την παγκόσμια παρουσία της, προωθώντας την εμπορική ταυτότητα του κινεζικού τομέα υπηρεσιών "Chinese Services", με στόχο τα αμοιβαία οφέλη.

Η δήλωση έγινε στο τελευταίο επεισόδιο της Οικονομικής Στρογγυλής Τράπεζας για την Κίνα, που φιλοξενήθηκε από το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επισημαίνοντας τη στρατηγική σημασία του κλάδου για τη νέα φάση οικονομικού ανοίγματος της χώρας.

Μετά την πλήρη άρση των περιορισμών στη βιομηχανική παραγωγή, ο τομέας των υπηρεσιών αναδεικνύεται σε κομβικό σημείο για το ποιοτικό άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας, ενισχύοντας τη θέση της Κίνας στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, κατά το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, οι ξένες επενδύσεις στον τομέα των υπηρεσιών αντιστοιχούσαν στο 68,9% των συνολικών ξένων επενδύσεων στη χώρα, γεγονός που υπογραμμίζει την αυξανόμενη εμπιστοσύνη των επενδυτών στον κινεζικό κλάδο υπηρεσιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σε κυκλοφορία τα νέα ηλεκτρικά αρθρωτά λεωφορεία ΟΑΣΘ

Τα 50 νέα ηλεκτρικά, αρθρωτά λεωφορεία του ΟΑΣΘ ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Κίνα προς Θεσσαλονίκη. Σύγχρονα, με μηδενικούς ρύπους και άνεση, υπόσχονται να βελτιώσουν τις μετακινήσεις και τη ζωή στην πόλη.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ παρέλαβε νέο αεροσκάφος από το Κατάρ, ετοιμάζει ταξίδια

Ο Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε ότι θα επισκεφθεί την Τουρκία και θα πραγματοποιήσει νέα επίσκεψη στην Κίνα εντός του 2026, ενώ ανακοίνωσε και τη σύνοδο με τον Σι Τζινπίνγκ στη χώρα αυτή αργότερα μέσα στη χρονιά.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Μεταρρυθμίσεις σε STAR Market και ChiNext για ποιοτική ανάπτυξη

Η Ρυθμιστική Αρχή Κεφαλαιαγοράς της Κίνας ανακοίνωσε νέους κανόνες για τα χρηματιστήρια STAR Market και ChiNext, προωθώντας εταιρίες AI, κβαντικής τεχνολογίας και καινοτομίας, με στόχο την ποιοτική ανάπτυξη της οικονομίας.