ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 286.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:39:58
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία

Συνάντηση Μελόνι με τον νέο πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Πέτερ Μάγιαρ στη Ρώμη

Η Τζόρτζια Μελόνι συναντήθηκε στη Ρώμη με τον νέο Ούγγρο πρωθυπουργό Πέτερ Μάγιαρ, επιβεβαιώνοντας τις ισχυρές σχέσεις Ιταλίας-Ουγγαρίας και συζητώντας άμυνα, ευρωπαϊκή πολιτική και μετανάστευση. Θα διατηρήσουν στενή επικοινωνία.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι συναντήθηκε στη Ρώμη, στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, με τον νεοεκλεγέντα Ούγγρο πρωθυπουργό Πέτερ Μάγιαρ, σε μια συνάντηση που επιβεβαίωσε τη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, οι δύο ηγέτες επανέλαβαν ότι οι σχέσεις Ιταλίας και Ουγγαρίας παραμένουν ισχυρές, ενώ συζήτησαν τις κύριες διμερείς υποθέσεις, με έμφαση στη συνεργασία στον τομέα της άμυνας.

 Παράλληλα, εστίασαν στις προτεραιότητες της ευρωπαϊκής ατζέντας, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας και στη διαχείριση του μεταναστευτικού φαινομένου.

Όπως ανέφερε η κυβέρνηση της Ρώμης, η Μελόνι και ο Μάγιαρ αντάλλαξαν απόψεις για τις βασικές περιοχές όπου εξελίσσονται διεθνείς κρίσεις και συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επικοινωνία, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Μελόνι με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν στην Ιταλία

Η Τζόρτζια Μελόνι συναντήθηκε στη Ρώμη με τον Βίκτορ Όρμπαν, συζητώντας για διμερείς σχέσεις, Ουκρανία, Μέση Ανατολή, ευρωπαϊκή ατζέντα και καινοτόμες πρωτοβουλίες στη διαχείριση μεταναστευτικών ροών.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνομιλία Πλεύρη-Ούγγρου ΥΠΕΣ για το μεταναστευτικό ζήτημα

Ο Θάνος Πλεύρης συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ούγγρο ομόλογό του για τις μεταναστευτικές πιέσεις στην ΕΕ, συμφωνώντας στην ενισχυμένη συνεργασία Ελλάδας-Ουγγαρίας για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και την προστασία των συνόρων.
Πάπας Λέων σε δημόσια εμφάνιση
ΔΙΕΘΝΗ

Πάπας Λέων από Λαμπεντούζα: Ο Θεός είναι για όλους μας ένα ασφαλές λιμάνι

Ο πάπας Λέων ο ΙΔ΄ επισκέφθηκε τη Λαμπεντούζα, τονίζοντας πως το νησί συμβολίζει το μεταναστευτικό ζήτημα για την Ευρώπη. Κατέθεσε λουλούδια και προσευχήθηκε στους τάφους προσφύγων που χάθηκαν στη Μεσόγειο.
Ερντογάν Μελόνι χειραψία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι και Ερντογάν συνομίλησαν πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Η Μελόνι και ο Ερντογάν συζήτησαν τηλεφωνικά πριν τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή τους στη διατλαντική σχέση, τη σημασία της νότιας πτέρυγας και τη συνεργασία για μεταναστευτικά ζητήματα.
Θερμόμετρο καύσωνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Πέντε θάνατοι από καύσωνα σε 24 ώρες

Πέντε θύματα άφησε στην Ιταλία το νέο κύμα καύσωνα, με 25 πόλεις σε ύψιστο συναγερμό. Από αύριο αναμένονται ισχυρές βροχές στα βόρεια. Μουσεία, γυμναστήρια και πολιτιστικά κέντρα λειτουργούν δωρεάν ως καταφύγια δροσιάς.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Καύσωνας στην Ευρώπη: Πάνω από 191 εκατ. άτομα εκτεθειμένα σε θερμοκρασίες άνω των 35°C

Περισσότεροι από 191 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, κυρίως σε Γερμανία, Πολωνία, Ουγγαρία και Τσεχία, θα αντιμετωπίσουν σήμερα άνω των 35°C, αριθμός ελαφρώς μειωμένος σε σχέση με χθες, σύμφωνα με στοιχεία καιρού και πληθυσμού για το 2025.