ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ

Επιχειρηματικές κοινότητες Κίνας-ΗΠΑ στηρίζουν ενίσχυση διμερούς συνεργασίας

Οι επιχειρηματικές κοινότητες Κίνας και ΗΠΑ επιδιώκουν ενίσχυση συνεργασίας, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του CCPIT, παρά τις προκλήσεις. Το 52% των αμερικανικών επιχειρήσεων στην Κίνα αναμένει κερδοφορία το 2025.

Οι επιχειρηματικές κοινότητες της Κίνας και των ΗΠΑ επιδιώκουν την ενίσχυση της συνεργασίας τους, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γουάνγκ Γκουανάν, εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Κίνας για την Προώθηση του Διεθνούς Εμπορίου (CCPIT).

Παρά το σύνθετο και γεμάτο προκλήσεις διεθνές περιβάλλον, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι δύο οικονομίες παραμένουν στενά διασυνδεδεμένες. Η συνεργασία τους εξακολουθεί να αποτελεί το κυρίαρχο ζήτημα, σύμφωνα με το CCPIT.

Περίπου 52% των επιχειρήσεων με αμερικανική χρηματοδότηση που δραστηριοποιούνται στην κινεζική αγορά συμμετείχαν σε σχετική έρευνα. Οι περισσότερες εξ αυτών ανέμεναν ότι θα είναι κερδοφόρες έως το 2025, με το ετήσιο ποσοστό αύξησης των θετικών προσδοκιών να φθάνει το 6%.

Περισσότερο από 50% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην ίδια έρευνα του CCPIT εξακολουθούν να κατατάσσουν την Κίνα ανάμεσα στους τρεις κορυφαίους παγκόσμιους επενδυτικούς προορισμούς τους. 

Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με το CCPIT, βασίζονται στη λευκή βίβλο the 2026 American Business in China White Paper, που δημοσιοποιήθηκε από το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ στην Κίνα (AmCham China).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ παρέλαβε νέο αεροσκάφος από το Κατάρ, ετοιμάζει ταξίδια

Ο Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε ότι θα επισκεφθεί την Τουρκία και θα πραγματοποιήσει νέα επίσκεψη στην Κίνα εντός του 2026, ενώ ανακοίνωσε και τη σύνοδο με τον Σι Τζινπίνγκ στη χώρα αυτή αργότερα μέσα στη χρονιά.
Ο Ουάνγκ Γι κινέζος υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Η νέα φάση διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Ιράν θα είναι πιο δύσκολη

Ο Κινέζος ΥΠΕΞ Γουάνγκ Γι προειδοποίησε τον Πακιστανό ομόλογό του ότι οι επόμενες διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν θα είναι πιο δύσκολες, ενώ τόνισε τη σημασία του ρόλου του ΟΗΕ και συνεχάρη το Πακιστάν για τη διαμεσολάβηση.
Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει αποθήκευση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Αυστραλία

Ο αμερικανικός στρατός σκοπεύει να αποθηκεύσει στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων όπλων, στις νοτιοανατολικές ακτές της Αυστραλίας, μακριά από την Κίνα, ενισχύοντας έτσι την ετοιμότητά του στην περιοχή.
Λευκός Οίκος ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κατηγορίες σε Alibaba, Baidu και BYD για συνεργασία με κινεζικό στρατό

Το αμερικανικό Πεντάγωνο προσέθεσε τις κινεζικές εταιρείες Alibaba, Baidu και BYD στη λίστα συνεργατών του κινεζικού στρατού. Οι εταιρείες αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ η ένταξή τους ενδέχεται να περιορίσει οικονομικές σχέσεις με τις ΗΠΑ.