ΓΔ: 2697.58 -0.15% Τζίρος: 399.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου

ΗΠΑ: Ο Τραμπ λέει πως ο δράστης είχε "πολύ αντιχριστιανικό" μανιφέστο

Συνελήφθη ύποπτος που επιχείρησε να εισβάλει σε δείπνο της Ένωσης ανταποκριτών του Λευκού Οίκου με παρούσα τη Ντόναλντ Τραμπ· ο ύποπτος έγραψε «αντιχριστιανικό» μανιφέστο, δήλωσε ο Τραμπ στο Fox News.

Ένας άνδρας συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού επιχείρησε να εισέλθει στη μεγάλη αίθουσα όπου διεξαγόταν το ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο ύποπτος είχε συντάξει ένα «πολύ αντιχριστιανικό» μανιφέστο.

«Όταν διαβάσετε το μανιφέστο του, μισεί τους χριστιανούς, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό», ανέφερε ο πρόεδρος Τραμπ σε τηλεφωνική συνέντευξή του στο Fox News, χαρακτηρίζοντας τον δράστη ως «προφανώς πολύ διαταραγμένο» άτομο.

Ο ένοπλος προσπάθησε να εισβάλει στην αίθουσα του ξενοδοχείου όπου πραγματοποιούνταν η εκδήλωση, γεγονός που οδήγησε στην άμεση απομάκρυνση του προέδρου των ΗΠΑ και άλλων αξιωματούχων για λόγους ασφαλείας. Ο Τραμπ επεσήμανε ότι ο ύποπτος «μισεί τους Χριστιανούς, αυτό είναι ένα βαθύ μίσος».

Όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Τοντ Μπλανς, ο άνδρας φαινόταν να στοχεύει υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τον 31χρονο Κόουλ Τόμας Άλεν από την πόλη Τόρανς της Καλιφόρνιας.

«Έχουν αρκετά αξιόπιστες πληροφορίες» για τον ύποπτο, πρόσθεσε ο πρόεδρος Τραμπ, σημειώνοντας ότι «έτρεφε πολύ μίσος στην καρδιά του εδώ και αρκετό καιρό» και πως ήταν «πολύ κατά των χριστιανών».

Σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ, η οποία επίσης απομακρύνθηκε εσπευσμένα, ανέφερε ότι «αυτό που έπρεπε να ήταν μια κοινωνική, φιλική βραδιά, όπου ο πρόεδρος Τραμπ θα έκανε αστεία και θα γιόρταζε την ελευθερία του λόγου, αλλοιώθηκε από έναν διεστραμμένο τρελό που επεδίωκε να δολοφονήσει τον πρόεδρο και να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Λήξη του πολέμου στο Ιράν και πτώση καυσίμων μετά τις εκλογές

Ο Τραμπ εκτιμά ότι ο πόλεμος με το Ιράν θα λήξει μετά τις ενδιάμεσες εκλογές, κατηγορώντας την Τεχεράνη ότι προσπαθεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Υποσχέθηκε πτώση στις τιμές καυσίμων μετά τις εκλογές.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Προετοιμασία για παρατεταμένο πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας ζητούν αξιωματούχοι

Ο επικεφαλής πολιτικής του Πενταγώνου, Έλμπριτζ Κόλμπι, προειδοποίησε ότι ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για μακρά σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, τονίζοντας τη διαρκή ανάγκη στήριξης της Ουκρανίας, παρά την επιδίωξη ειρήνης.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Επιδιώκει συνάντηση με Τραμπ και συνομιλίες με Ρωσία-ΗΠΑ

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ελπίζει να συναντήσει τον Τραμπ μέσα στον μήνα, ώστε να συζητήσουν πακέτο αντιαεροπορικής άμυνας, την ώρα που η Ουκρανία πλήττεται από ρωσικές επιθέσεις και έχει έλλειψη σχετικών αποθεμάτων.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ρωσία δεν σχεδιάζει επίθεση κατά του ΝΑΤΟ

Ο Τραμπ τόνισε ξανά πως ο Πούτιν δεν σχεδιάζει επίθεση στο ΝΑΤΟ, σχολιάζοντας το περιστατικό με το drone στη Γερμανία. Παράλληλα, δήλωσε ότι δύο απεσταλμένοι του θα προτείνουν λύση για τον πόλεμο σε Ρωσία και Ουκρανία.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι νέες επιχειρήσεις στο Ιράν δεν θα διαρκέσουν

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως οι αμερικανικές επιχειρήσεις στο Ιράν δεν θα διαρκέσουν πολύ, ενώ υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ κατέστρεψαν ιρανικά όπλα και ότι είναι έτοιμοι για νέα πλήγματα αν χρειαστεί, μετά από έντονη ανταλλαγή πυρών.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν θα καταστραφεί πλήρως αν ανταποδώσει, προειδοποιεί στις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο Fox News πως έδωσε πολλές ευκαιρίες στο Ιράν και θεωρεί ότι μια συμφωνία μαζί του «δεν αξίζει τίποτα». Προειδοποίησε ότι το Ιράν θα αφανιστεί αν προβεί σε αντίποινα για τις πρόσφατες επιθέσεις.