ΓΔ: 2229.59 -1.37% Τζίρος: 232.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:11
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνάντησης σε κυβερνητικό κτίριο, Ουκρανία.

Κρεμλίνο: Συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι μόνο για τελική συμφωνία

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως ο Πούτιν θα συναντήσει τον Ζελένσκι μόνο για να οριστικοποιήσουν ενδεχόμενη συμφωνία τερματισμού του πολέμου, τονίζοντας ότι μια τέτοια συνάντηση πρέπει να έχει σαφή και παραγωγικό λόγο.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα μπορούσε να συναντηθεί με τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι μόνο για να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες μιας πιθανής συμφωνίας τερματισμού του πολέμου, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Το βασικό ζήτημα είναι ο στόχος μιας τέτοιας συνάντησης. Γιατί να συναντηθούν; Ο Πούτιν έχει δηλώσει πως είναι έτοιμος για μια συνάντηση στη Μόσχα ανά πάσα στιγμή», ανέφερε ο Πεσκόφ στη ρωσική τηλεόραση, σύμφωνα με το TASS.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε ότι «πρέπει να συντρέχει λόγος για να συναντηθούν» και πως «η συνάντηση θα πρέπει να είναι παραγωγική». Όπως πρόσθεσε, «μπορεί να αφορά μόνο την οριστικοποίηση (λεπτομερειών μιας) συμφωνίας».

Παράλληλα, η Ουκρανία έχει ζητήσει από την Τουρκία να διοργανώσει συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι, σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Αντρίι Σιμπίχα, καθώς το Κίεβο επιδιώκει να αναζωογονήσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Αίτημα για επανέναρξη τριμερών συνομιλιών για την Ουκρανία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως Ουκρανοί και Αμερικανοί διαπραγματευτές συζήτησαν την Τρίτη, ενώ η Ουκρανία επιδιώκει την επανέναρξη τριμερών ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία, παρά τις αμερικανικές ασχολίες στο Ιράν.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο ελπίζει σε νέες επισκέψεις Γουίτκοφ και Κούσνερ για Ουκρανία

Το Κρεμλίνο ελπίζει ότι οι Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ θα συνεχίσουν τις επισκέψεις τους στη Ρωσία για διπλωματικές προσπάθειες σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, αν και δεν έχει οριστεί ακόμα επόμενη συνάντηση.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Η Τουρκία πιέζει για συνάντηση Ρωσίας - Ουκρανίας σε επίπεδο ηγετών

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν ενημέρωσε τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, ότι η Τουρκία προσπαθεί να αναβιώσει τις διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας και κάλεσε τους Ευρωπαίους συμμάχους να αναλάβουν μεγαλύτερες ευθύνες στη συμμαχία.