ΓΔ: 2629.88 0.25% Τζίρος: 226.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:12:41
πλοίο εμπορευματοκιβωτίων
Φώτο: Shutterstok

Επίθεση ιρανικού περιπολικού σε πλοίο εμπορευματοκιβωτίων ανοιχτά του Ομάν

Η UKMTO ενημέρωσε για περιστατικό 28 χλμ. ανοιχτά του Ομάν, όπου φέρεται περιπολικό των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν να πυροβόλησε πλοίο, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στη γέφυρα. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή φωτιά.

Η βρετανική υπηρεσία ασφάλειας των θαλάσσιων μεταφορών UKMTO, που υπάγεται στο βρετανικό υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε ότι έλαβε πληροφορίες για «συμβάν» σε απόσταση 15 ναυτικών μιλίων (περίπου 28 χιλιομέτρων) βορειοδυτικά από τις ακτές του σουλτανάτου του Ομάν.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κυβερνήτης πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, χωρίς να διευκρινίζεται η σημαία ή η χώρα στην οποία ανήκει, ανέφερε πως περιπολικό των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, άνοιξε πυρ προκαλώντας «σοβαρές» ζημιές στη γέφυρα του πλοίου, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση μέσω ασυρμάτου.

Κατά την ανακοίνωση του UKMTO, δεν εκδηλώθηκε φωτιά πάνω στο σκάφος και όλα τα μέλη του πληρώματος είναι σώα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πύργος Αζαντί Τεχεράνης
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Απαγόρευση επιστροφής δύο Γάλλων διπλωματών στην Τεχεράνη

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει την επιστροφή δύο διπλωματών της γαλλικής πρεσβείας, κατηγορώντας τους για παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης μέσω υποστήριξης της ιρανικής κοινωνίας των πολιτών, προκαλώντας διπλωματική ένταση.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση drones στα σύνορα Ιράν-Ιράκ με στόχο το γραφείο Πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός του Ιρακινού Κουρδιστάν κατήγγειλε επίθεση με drones εναντίον του, κατηγορώντας το Ιράν. Η Τεχεράνη δεν έχει απαντήσει. Στόχος ήταν και το σπίτι επικεφαλής πληροφοριών, χωρίς θύματα στα περίχωρα της Πιρμάμ.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση drone στα σύνορα Ιράν-Ιράκ κατά γραφείου πρωθυπουργού Κουρδιστάν

Επίθεση με δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τα ιρανικά σύνορα δέχθηκε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ιρακινού Κουρδιστάν. Δεν υπήρξαν θύματα. Η επίθεση καταδικάστηκε ως απαράδεκτη από τις τοπικές αρχές.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Έως 60.000 δολάρια πριμ για θανάτωση ή σύλληψη Αμερικανού στρατιώτη

Ο ιρανικός στρατός προσφέρει αμοιβή 30.000 δολαρίων σε όποιον σκοτώσει ή αιχμαλωτίσει αμερικανό στρατιώτη, ενώ για γυναίκες το ποσό είναι διπλάσιο, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός του επιτελείου Αμίρ Χαταμί, έπειτα από σχετικά αιτήματα.