ΓΔ: 2295.32 0.67% Τζίρος: 235.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Βιομηχανική γραμμή γάλακτος
Γραμμή εμφιάλωσης γάλακτος στη βιομηχανία τροφίμων, έμφαση στην τεχνολογία και ασφάλεια τροφίμων.

Υπόθεση εκβιασμού μετά τον εντοπισμό μολυσμένης βρεφικής τροφής σε τρεις χώρες

Έρευνα σε εξέλιξη μετά τον εντοπισμό βρεφικής τροφής με ποντικοφάρμακο σε Αυστρία, Τσεχία και Σλοβακία, με τις αρχές να εξετάζουν υπόθεση εκβιασμού.

Η HiPP, γνωστή εταιρεία βρεφικών τροφών, ανακοίνωσε ότι έγινε στόχος απόπειρας εκβιασμού, καθώς εντοπίστηκε βαζάκι βρεφικής τροφής της μολυσμένο με ποντικοφάρμακο στην Αυστρία.

«Η HiPP είναι θύμα εκβιασμού», ανέφερε σε δήλωσή της η οικογενειακή επιχείρηση, επισημαίνοντας πως έχει ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές.

Το περιστατικό αφορά βαζάκι 190 γραμμαρίων με καρότο και πατάτα, το οποίο κατασχέθηκε στην περιφέρεια Μπούργκενλαντ. Σύμφωνα με τις αρχές, τουλάχιστον δύο τέτοια προϊόντα διατέθηκαν στην περιοχή, ενώ το ένα εξακολουθεί να αναζητείται.

Η αστυνομία της πόλης Ίνγκολστατ στη Βαυαρία ανέφερε ότι συνολικά πέντε μολυσμένα βαζάκια βρέθηκαν σε Αυστρία, Τσεχία και Σλοβακία. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ δεν έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες για τις απαιτήσεις του εκβιαστή.

Η HiPP σημείωσε ότι το μήνυμα του εκβιαστή εστάλη σε γενική ηλεκτρονική διεύθυνση που ελέγχεται περιοδικά, γεγονός που καθυστέρησε την αρχική ενημέρωση. Μετά τη διαπίστωση του περιστατικού, η εταιρεία συγκρότησε εσωτερική ομάδα διαχείρισης κρίσης.

Έρευνες και προληπτικά μέτρα

Αυστριακοί εισαγγελείς διερευνούν την υπόθεση ως εσκεμμένη απόπειρα πρόκλησης κινδύνου για το κοινό. Προκαταρκτικός τοξικολογικός έλεγχος επιβεβαίωσε την παρουσία ποντικοφάρμακου στο προϊόν, ενώ περαιτέρω εξετάσεις θα καθορίσουν τη δόση και τον πιθανό κίνδυνο για την υγεία.

Η εταιρεία υπογράμμισε ότι το συμβάν δεν σχετίζεται με την ποιότητα ή την παραγωγική διαδικασία των προϊόντων της, χαρακτηρίζοντάς το ως «εξωτερική εγκληματική επέμβαση».

Ο εκπρόσωπος της HiPP, Κλέμενς Πρέιζινγκ, επιβεβαίωσε ότι μολυσμένα βαζάκια βρέθηκαν και στην Τσεχία και τη Σλοβακία, όπου καταστήματα λιανικής απέσυραν προληπτικά όλα τα προϊόντα της εταιρείας από τα ράφια.

Μακρά ιστορία και διεθνής παρουσία

Η HiPP, οικογενειακή επιχείρηση με ιστορία άνω των 120 ετών, ιδρύθηκε στη Βαυαρία της Γερμανίας. Σήμερα η έδρα της βρίσκεται στο Σάχσελν, στην περιφέρεια Όμπβαλντεν της Ελβετίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λάργκο Σόφιας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σόφια αποφασισμένη κατά του λαθρεμπορίου φαρμάκων, λέει το ΥΠΕΣ

Η Βουλγαρία δείχνει αποφασιστικότητα κατά του λαθρεμπορίου φαρμάκων. Εντόπισε παράνομο εργαστήριο παραγωγής φαρμάκων, ενώ στην επιχείρηση Pangea XVIII έγιναν 270 συλλήψεις και κατασχέθηκαν εκατομμύρια παράνομα φάρμακα.
Αστυνομικός ΗΠΑ στο καθήκον
ΔΙΕΘΝΗ

Interpol: 270 συλλήψεις για λαθρεμπόριο φαρμάκων σε 90 χώρες

Η Interpol ανακοίνωσε ότι σχεδόν 270 άτομα συνελήφθησαν και 66 εγκληματικές ομάδες εξαρθρώθηκαν σε επιχείρηση για λαθρεμπόριο φαρμάκων σε 90 χώρες, με κατασχέσεις αξίας 15,5 εκατ. δολαρίων και ανησυχία για παράνομα αντιπαρασιτικά.
Κατάστημα σούπερ μάρκετ τρόφιμα
ΔΙΕΘΝΗ

Η HiPP ανακαλεί βρεφικές τροφές στην Αυστρία για λόγους ασφάλειας

Βρεφικό γεύμα HiPP με ποντικοφάρμακο εντοπίστηκε στην Αυστρία, οδηγώντας τις αρχές να εκδώσουν επείγουσα προειδοποίηση. Η εταιρεία ανακαλεί παρτίδες, καθώς υπάρχει πιθανότητα να έχουν μολυνθεί και άλλα βάζα.
Στέλεχος Αερονομίας συνοδεύει ύποπτο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη καταζητούμενος για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών

Συνελήφθη 40χρονος αλλοδαπός στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, διωκόμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα από τις αυστριακές αρχές για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών. Είχε και καταδίκη πενταετούς κάθειρξης. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
Αστυνομικό βαν στην Αυστρία
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστριακός 21 ετών κατηγορείται για σχέδιο επίθεσης σε συναυλία της Σουίφτ

Εισαγγελείς στη Βιέννη άσκησαν δίωξη για τρομοκρατία σε 21χρονο Αυστριακό, που συνελήφθη το 2024 πριν από συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ, κατηγορούμενος για παρασκευή εκρηκτικών και προσπάθεια αγοράς όπλων. Ακόμη μία σύλληψη στην υπόθεση.