ΓΔ: 2608.51 -0.19% Τζίρος: 28.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:41:39
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα

Ιράν: Εκτελέστηκε για πυρπόληση τζαμιού στη διάρκεια διαδηλώσεων

Το Ιράν εκτέλεσε τον Αμιραλί Μιρτζαφαρί, που είχε καταδικαστεί για εμπρησμό σε τζαμί στην Τεχεράνη και για ηγεσία δικτύου συνδεδεμένου με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, ύστερα από επικύρωση της ποινής από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Το Ιράν εκτέλεσε σήμερα έναν άνδρα που είχε κατηγορηθεί ως ηγέτης δικτύου συνδεδεμένου με τις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών και για τον εμπρησμό τζαμιού στην Τεχεράνη κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών του Ιανουαρίου, σύμφωνα με το μέσο των δικαστικών αρχών της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Mizan.

Το Mizan ανέφερε ότι ο εκτελεσθείς ήταν ο Αμιραλί Μιρτζαφαρί, ο οποίος είχε καταδικαστεί για τον εμπρησμό του τζαμιού Κολχάκ στην Τεχεράνη και για την ηγεσία δραστηριοτήτων κατά της ασφάλειας του κράτους.

Η θανατική ποινή του Μιρτζαφαρί επικυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο και εκτελέστηκε νωρίς το πρωί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Ιράν έχει βιώσει φέτος ένα εκτεταμένο κύμα κινητοποιήσεων, το οποίο αντιμετωπίστηκε με τη σφοδρότερη καταστολή στην ιστορία της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη καλεί τις ΗΠΑ να δεχτούν τους όρους της για το Ορμούζ

Το Ιράν διατηρεί την πρότασή του προς τις ΗΠΑ για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ σε επτά μέρες, όπως τόνισε ο ΥΠΕΞ Αραγτσί, καλώντας την Ουάσινγκτον να ανταποκριθεί στους όρους που έχουν τεθεί.
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος Υπουργός Άμυνας στο Ιράν ο Μεχρντάντ Αχλαγί

Το ιρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τον Μεχρντάντ Αχλαγί για τη θέση του υπουργού Άμυνας, οκτώ μήνες μετά τον θάνατο του προκατόχου του σε επιθέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ, που σηματοδότησαν την έναρξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή.
αμερικανικά πυρηνικά όπλα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σκέψεις για χρήση της "μητέρας όλων των βομβών" κατά του Ιράν

Οι ΗΠΑ έχουν σχέδια βομβαρδισμών με τη «μητέρα όλων των βομβών» κατά ιρανικών στόχων αν το διατάξει ο Τραμπ, σύμφωνα με το CNN. Η χρήση της ενδέχεται να κλιμακώσει τη σύγκρουση, αν και υπάρχουν αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά της.
Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Νέα επίθεση Χούθι στο αεροδρόμιο Ριάντ με ανάληψη ευθύνης

Οι Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο στο αεροδρόμιο Ριάντ, λίγες ώρες μετά την αναχαίτιση πυραύλου από τη Σαουδική Αραβία. Ο εκπρόσωπός τους δήλωσε ότι το πλήγμα ήταν ακριβές.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Εκτέλεση άνδρα για ένοπλες επιθέσεις κατά τον πόλεμο

Το Ιράν εκτέλεσε τον Αλί-Σινά Μοσταφαβί, ο οποίος είχε καταδικαστεί για ένοπλες επιθέσεις στην Κερμάν και κατηγορήθηκε για τρομοκρατικές ενέργειες υπέρ της αντιπολίτευσης και του Ισραήλ, σύμφωνα με το πρακτορείο Mizan.
Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

MI5: Ιράν και Ρωσία κλιμακώνουν υβριδικές απειλές κατά της Βρετανίας

Το Ιράν στοχεύει πλέον σημαντικότερους στόχους, όπως βρετανικές στρατιωτικές βάσεις, ενώ η Ρωσία εντείνει υβριδικές επιθέσεις κατά συμμάχων της Ουκρανίας, τονίζει ο επικεφαλής της MI5, Κεν Μακ Κάλουμ, υπογραμμίζοντας αυξημένες απειλές.