ΓΔ: 2471.78 -0.52% Τζίρος: 362.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κτίριο Πλατείας Κιέβου
Φώτο: Kίεβο κρατικό μέγαρο. Credit: Shutterstock

Κίεβο: Πυροβολισμοί από άνδρα, τουλάχιστον 2 άνθρωποι νεκροί

Ένοπλος άνοιξε πυρ σε περιοχή του Κιέβου, προκαλώντας θύματα, κι οχυρώθηκε σε σούπερ μάρκετ. Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψή του, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο.

Σοβαρό περιστατικό βίας σημειώθηκε στο Κίεβο, όταν ένας άνδρας άνοιξε πυρ σε κατοικημένη περιοχή, προκαλώντας τον θάνατο και τον τραυματισμό αρκετών ανθρώπων, προτού οχυρωθεί μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με τον δήμαρχο της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν περικυκλώσει το σημείο και προσπαθούν να συλλάβουν τον δράστη που παραμένει εντός του σούπερ μάρκετ.

«Μια ειδική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη για τη σύλληψη του άνδρα που ξεκίνησε τους πυροβολισμούς και βρίσκεται αυτή τη στιγμή μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ», δήλωσε ο Βιτάλι Κλίτσκο μέσω ανάρτησής του στην εφαρμογή Telegram, αναφερόμενος στο περιστατικό που εκτυλίσσεται στην περιοχή Χολοσίεβσκι της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ακούγονται ακόμη πυροβολισμοί από το εσωτερικό του κτιρίου, ενώ υπάρχουν αναφορές για τραυματίες και αρκετούς νεκρούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί στη Νικόπολη από ρωσικό drone στην Ουκρανία

Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους μια 87χρονη και ο 51χρονος γιος της, έχασαν τη ζωή τους από επίθεση ρωσικού drone στη Νικόπολη Ουκρανίας, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη. Θύματα δέχθηκαν επίθεση ενώ περπατούσαν στο δρόμο.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 11 νεκροί από ρωσικά πλήγματα σε πόλεις της Ουκρανίας

Τουλάχιστον 11 νεκροί από ρωσικές επιθέσεις σε ουκρανικές πόλεις, με μία να προκαλεί ζημιές στη Λαύρα των Σπηλαίων στο Κίεβο, μνημείο της Unesco. Η Μόσχα αρνείται την ευθύνη, ενώ υπάρχουν διεθνείς καταδίκες.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο μιλά για «αλλαγή παραδείγματος» στον πόλεμο στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία περνά σε νέα φάση λόγω «τρομοκρατικών ενεργειών» του Κιέβου κατά αμάχων, μετά τις ρωσικές επιθέσεις που προκάλεσαν τουλάχιστον 18 θανάτους. Προηγήθηκαν προειδοποιήσεις για συστηματικά πλήγματα.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 15 νεκροί από ρωσική επίθεση με drones και πυραύλους στην Ουκρανία

Ρωσικά drones και πύραυλοι έπληξαν το Κίεβο και άλλες πόλεις της Ουκρανίας, προκαλώντας τουλάχιστον 15 νεκρούς, ανάμεσά τους παιδιά. Οι επιθέσεις ακολούθησαν ρωσικές προειδοποιήσεις για νέα πλήγματα μετά από πρόσφατο χτύπημα στο Λουχάνσκ.