ΓΔ: 2603.39 -0.39% Τζίρος: 43.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:39:39
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ πορτρέτο

Το ιρανικό ναυτικό έτοιμο για νέες νίκες, γράφει μήνυμα του Χαμενεΐ

Το Ιράν διαμηνύει μέσω του ηγέτη του Μοτζταμπά Χαμενεΐ πως το πολεμικό ναυτικό του είναι έτοιμο να επιφέρει «νέες ήττες» στους αντιπάλους, μετά το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ ως απάντηση στον αμερικαν

Το πολεμικό ναυτικό του Ιράν εμφανίζεται αποφασισμένο να επιφέρει «νέες ήττες» στους αντιπάλους του, σύμφωνα με γραπτό μήνυμα του ανώτατου ηγέτη της χώρας, Μοτζταμπά Χαμενεΐ. Το μήνυμα δημοσιοποιήθηκε λίγο μετά την απόφαση της Τεχεράνης να προχωρήσει εκ νέου στο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ, ως απάντηση στον αμερικανικό αποκλεισμό.

«Το γενναίο πολεμικό ναυτικό είναι έτοιμο να κάνει τον εχθρό να γευτεί την πίκρα νέων ηττών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δήλωση που δημοσιεύτηκε μέσω Telegram, υπογραμμίζοντας τη στρατιωτική ετοιμότητα και το αμυντικό σθένος της Τεχεράνης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ δεν έχει πραγματοποιήσει δημόσια εμφάνιση μετά τον διορισμό του, γεγονός που εντείνει το ενδιαφέρον γύρω από τις πολιτικές και στρατιωτικές κινήσεις της ιρανικής ηγεσίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σεργκέι Λαβρόφ έξοδος
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Λαβρόφ επισκέπτεται το Ιράν μετά την έναρξη του πολέμου

Ο Σεργκέι Λαβρόφ επισκέπτεται το Ιράν για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα του πολέμου, με στόχο τη μεσολάβηση. Η Ρωσία δηλώνει πρόθυμη να συμβάλει στην ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, εν μέσω αδιεξόδου στις επαφές Τεχεράνης-Ουάσινγκτον.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Δεξαμενόπλοιο χτύπησε νάρκη στα Στενά Ορμούζ, λένε οι Φρουροί

Πετρελαιοφόρο εξερράγη και τυλίχθηκε στις φλόγες μετά από πρόσκρουση σε νάρκη στα νότια Στενά του Ορμούζ, όπως ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
Σεργκέι Λαβρόφ έξοδος
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Λαβρόφ επισκέπτεται την Τεχεράνη τη Δευτέρα

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ μεταβαίνει τη Δευτέρα στην Τεχεράνη για συναντήσεις με Ιρανούς αξιωματούχους, με σκοπό την παρακολούθηση της προόδου των διμερών συμφωνιών, σύμφωνα με το ιρανικό ΥΠΕΞ και το Reuters.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη καλεί τις ΗΠΑ να δεχτούν τους όρους της για το Ορμούζ

Το Ιράν διατηρεί την πρότασή του προς τις ΗΠΑ για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ σε επτά μέρες, όπως τόνισε ο ΥΠΕΞ Αραγτσί, καλώντας την Ουάσινγκτον να ανταποκριθεί στους όρους που έχουν τεθεί.
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος Υπουργός Άμυνας στο Ιράν ο Μεχρντάντ Αχλαγί

Το ιρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τον Μεχρντάντ Αχλαγί για τη θέση του υπουργού Άμυνας, οκτώ μήνες μετά τον θάνατο του προκατόχου του σε επιθέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ, που σηματοδότησαν την έναρξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη στηρίζει πολιτική λύση στη διαμάχη Σ. Αραβίας-Χούθι

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγτσί δήλωσε πως η Τεχεράνη στηρίζει πολιτική λύση στη σύγκρουση Υεμένης-Σαουδικής Αραβίας, προσφέροντας ξανά μεσολάβηση για διάλογο, με το Ριάντ να μην έχει ακόμα απαντήσει στην πρόταση.