ΓΔ: 2629.88 0.25% Τζίρος: 226.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λογότυπο AfD Γερμανία

Γερμανία: Η AfD προηγείται σε νέα δημοσκόπηση, αντιδρούν οι πολίτες στις τιμές ενέργειας

Η AfD προηγείται στη νέα δημοσκόπηση του ZDF, ενώ το SPD υποχωρεί. Οι πολίτες αμφισβητούν τις κυβερνητικές ενέργειες για τις τιμές ενέργειας και τις μεταρρυθμίσεις, με 73% να τις κρίνουν ανεπαρκείς και 2/3 να αποτιμούν αρνητικά τον συνασπισμό.

Η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) αναδεικνύεται πρώτη πολιτική δύναμη στη νέα δημοσκόπηση του ZDF, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) συνεχίζει να καταγράφει απώλειες. Οι πολίτες εμφανίζονται απογοητευμένοι από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών ενέργειας και από τις συνολικές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες.

Σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο, αν διεξάγονταν εκλογές την Κυριακή, η AfD θα συγκέντρωνε 26% (χωρίς μεταβολή από την προηγούμενη μέτρηση), ενώ η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) θα ακολουθούσε με 25% (-1). Οι Πράσινοι θα λάμβαναν 14% (-1), το SPD 12% (-1) και η Αριστερά 11% (+1).

Το 73% των συμμετεχόντων θεωρεί ότι οι κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις δεν συμβάλλουν ουσιαστικά στην επίλυση των προβλημάτων της χώρας, ενώ μόλις το 23% εκφράζει θετική άποψη. Όσον αφορά τις αυξανόμενες τιμές ενέργειας, το 81% εκτιμά πως η κυβέρνηση κάνει «πολύ λίγα», το 11% «όσα πρέπει» και το 3% «υπερβολικά πολλά».

Επιπλέον, το 91% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η έκπτωση των 17 σεντς ανά λίτρο στα καύσιμα δεν θα φτάσει στους καταναλωτές. Συνολικά, τα δύο τρίτα των πολιτών αξιολογούν τη συνεργασία του κυβερνητικού συνασπισμού ως «μάλλον κακή».

Σε ερώτημα σχετικά με το ενδεχόμενο στρατιωτικής υποστήριξης των ΗΠΑ από τη Γερμανία σε πόλεμο κατά του Ιράν, πάνω από το 93% απαντά αρνητικά. Παράλληλα, το 74% θεωρεί ότι η ήττα του Βίκτορ Όρμπαν στην Ουγγαρία θα μπορούσε να διευκολύνει τη συνεργασία στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Αύξηση στον αριθμό των στρατεύσιμων στον γερμανικό στρατό

Ο αριθμός των στρατιωτών στον γερμανικό στρατό έφτασε τους 186.700 στα τέλη Ιουλίου, το υψηλότερο επίπεδο τα τελευταία 13 χρόνια, πλησιάζοντας έτσι τον στόχο των 186.000-190.000 στρατιωτών έως το 2026 όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.
Φωτιά στην Αττική
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ανάγκη για μικτά δάση λόγω της επέκτασης πυρκαγιών σε υγρές περιοχές

Ο επικεφαλής του Γερμανικού Συμβουλίου Δασοκομίας καλεί για άμεση στροφή σε μικτά δάση, αντί για μονοκαλλιέργειες κωνοφόρων, ως απάντηση στις αυξανόμενες πυρκαγιές σε Γερμανία και Βέλγιο.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Πυρκαγιά στο Βέλγιο: Εκκένωση πόλης στα γερμανικά σύνορα

Στη Μόνσαου της Γερμανίας, στα σύνορα με το Βέλγιο, διατάχθηκε χθες το βράδυ εκκένωση συνοικίας λόγω μεγάλης πυρκαγιάς σε βελγικό δάσος που πλησιάζει στην περιοχή. Οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε σχολικό κέντρο φιλοξενίας.
Φλόγες δάσους πυρκαγιά
ΔΙΕΘΝΗ

Εκκένωση γερμανικής πόλης στα σύνορα λόγω της φωτιάς στο Βέλγιο

Ο δήμος της Μόνσαου κάλεσε τους κατοίκους να εκκενώσουν την πόλη, καθώς δασική πυρκαγιά από το Βέλγιο πλησιάζει τα σύνορα. Η φωτιά έχει ήδη καταστρέψει 30.000 στρέμματα και απέχει λιγότερο από 2 χλμ. από κατοικημένες περιοχές.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Καταστροφικές πυρκαγιές σε Γερμανία, Γαλλία και Κροατία – Μαζικές εκκενώσεις

Περίπου 1.800 άνθρωποι απομακρύνθηκαν τα ξημερώματα από τα σπίτια τους σε χωριό στα σύνορα Γερμανίας-Βελγίου λόγω πυρκαγιάς. Η εκκένωση ολοκληρώθηκε και οι κάτοικοι κατευθύνθηκαν σε κέντρο αρωγής σε γειτονικό χωριό.
Σιδηροδρομική γραμμή ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Το ύποπτο αντικείμενο στις γραμμές δεν είχε εκρηκτικά

Συναγερμός σήμανε στην Τρόϊχτλινγκεν όταν εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο στις σιδηροδρομικές γραμμές, ωστόσο διαπιστώθηκε τελικά πως δεν περιείχε εκρηκτικά. Η αστυνομία είχε εκκενώσει την περιοχή για προληπτικούς λόγους.