ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κυβερνοασφάλεια υπολογιστή

Σουηδία: Απέτρεψε φιλορωσική κυβερνοεπίθεση σε θερμοηλεκτρικό σταθμό

Η Σουηδία αποσόβησε κυβερνοεπίθεση φιλορώσων χάκερ την άνοιξη του 2025 σε θερμοηλεκτρικό σταθμό στα δυτικά, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας. Δεν υπήρξαν σοβαρές συνέπειες χάρη στην άμεση αντίδραση των αρχών.

Η Σουηδία απέτρεψε την άνοιξη του 2025 μια σοβαρή κυβερνοεπίθεση από ομάδα χάκερ προσκείμενων στη Ρωσία, η οποία στόχευε θερμοηλεκτρικό σταθμό στο δυτικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

«Ομάδα φιλορώσων χάκερ επιχείρησε να παρεμποδίσει τις δραστηριότητες ενός στόχου στη Σουηδία. Αυτό απέτυχε», δήλωσε ο Καρλ-Όσκαρ Μπόλιν, υπογραμμίζοντας τη σημασία της έγκαιρης αντίδρασης των αρχών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι σουηδικές υπηρεσίες πληροφοριών ανέλαβαν την υπόθεση και ταυτοποίησαν τον παράγοντα πίσω από την επίθεση, ο οποίος συνδέεται με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας. «Ευτυχώς, δεν υπήρξαν σοβαρές συνέπειες χάρη σε έναν ολοκληρωμένο μηχανισμό προστασίας», πρόσθεσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nord Stream 2 αγωγός
ΔΙΕΘΝΗ

«Καρφιά» της Μόσχας προς Σουηδία για την έκρηξη στο Nord Stream 2

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας σημείωσε ότι προτάθηκε να υπάρξει κοινή έρευνα για τις εκρήξεις ωστόσο Σουηδία και Δανία την είχαν απορρίψει και κατηγορεί τη σουηδική κυβέρνηση ότι αποκρύπτει γεγονότα.
Πύργος μεταφοράς ενέργειας
ΔΙΕΘΝΗ

Για πρωτόγνωρες διακοπές ρεύματος εν μέσω χειμώνα προετοιμάζεται η Σουηδία

Οι τιμές ενέργειας έχουν εκτοξευτεί εν μέσω φόβων για τις περικοπές στις εξαγωγές του ρωσικού αερίου και στη χώρα καταστρώνονται σχέδια έκτακτης ανάγκης που περιλαμβάνουν την πιθανότητα διακοπών ρεύματος.
Ο Λευκός Οίκος
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις στους ρωσικούς υδρογονάνθρακες εγκρίνει ο Λευκός Οίκος

Τέσσερις Αμερικανοί γερουσιαστές ανακοίνωσαν ότι η κυβέρνηση Τραμπ ενέκρινε νέες κυρώσεις στους ρωσικούς υδρογονάνθρακες, ύστερα από συμφωνία, τονίζοντας την ανάγκη συντονισμού για ισχυρή αντίδραση στη ρωσική επιθετικότητα.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ουκρανικό χτύπημα σε δύο ρωσικές δεξαμενές πετρελαίου

Η Ουκρανία έπληξε δύο ρωσικές δεξαμενές πετρελαίου μακριά από το μέτωπο, σύμφωνα με τον Ζελένσκι, ενώ ανέφερε και επιθέσεις σε αντλιοστάσιο στην Ούφα και τερματικό στη Ροστόφ ως απάντηση στη ρωσική επιθετικότητα.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Απαγόρευση εξαγωγών ντίζελ λόγω ελλείψεων από ουκρανικά πλήγματα

Η Ρωσία απαγόρευσε τις εξαγωγές ντίζελ και θα αρχίσει να εισάγει πετρελαϊκά προϊόντα από τον Ιούλιο, για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις καυσίμων λόγω ουκρανικών επιθέσεων, ανακοίνωσε ο Αλεξάντερ Νόβακ.