ΓΔ: 2611.64 0.32% Τζίρος: 288.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:11:38
χορεύτρια μπαλέτου στη σκηνή
Χορεύτριες μπαλέτου σε θεατρική σκηνή, εντυπωσιακές φιγούρες και δυναμισμός.

Ο Τίμοθι Σαλαμέ αύξησε τα εισιτήρια στη Βασιλική Όπερα Λονδίνου

Ο Άλεξ Μπερντ, διευθύνων σύμβουλος του Βασιλικού Μπαλέτου και της Όπερας Ην. Βασιλείου, ευχαρίστησε τον Τίμοθι Σαλαμέ για το αυξημένο ενδιαφέρον του κοινού, μετά τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του για τις δύο τέχνες.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Βασιλικού Μπαλέτου και της Όπερας του Ηνωμένου Βασιλείου, Άλεξ Μπερντ (Alex Beard), εξέφρασε δημόσια την ευγνωμοσύνη του προς τον χολιγουντιανό ηθοποιό Τίμοθι Σαλαμέ (Timothée Chalamet) για την ενίσχυση των πωλήσεων εισιτηρίων και το αυξημένο ενδιαφέρον του κοινού, μετά τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του τελευταίου για τις συγκεκριμένες τέχνες.

Κατά την προώθηση της ταινίας του «Marty Supreme», ο Σαλαμέ, μιλώντας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας σχετικά με τη διατήρηση του κινηματογράφου, είχε δηλώσει ότι αισθάνεται ανακούφιση που εργάζεται στον κινηματογράφο και όχι στην όπερα ή το μπαλέτο, «όπου τα πράγματα είναι τύπου: Πρέπει να το κρατήσουμε ζωντανό, παρότι κανείς δεν ενδιαφέρεται πια».

Ο ηθοποιός, του οποίου η μητέρα και η γιαγιά υπήρξαν επαγγελματίες του μπαλέτου, διευκρίνισε στη συνέχεια: «Με όλο τον σεβασμό σε όλους τους ανθρώπους του μπαλέτου και της όπερας εκεί έξω».

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από προσωπικότητες όπως η Τζέιμι Λι Κέρτις (Jamie Lee Curtis) και η Γούπι Γκόλντμπεργκ (Whoopi Goldberg), ενώ πολλές λυρικές σκηνές και ομάδες μπαλέτου αποδοκίμασαν τα σχόλιά του.

Απρόσμενη θετική επίδραση στις πωλήσεις

Ο Μπερντ ανέφερε στους Times ότι το σχόλιο του Σαλαμέ προκάλεσε μια «φανταστική» αντίδραση από το κοινό, εκφράζοντας ικανοποίηση που ο οργανισμός του δεν ακολούθησε το παράδειγμα άλλων ιδρυμάτων που επέκριναν τον ηθοποιό.

«Θεώρησα σημαντικό να μην απαντήσουμε με έναν σνομπ τρόπο στον Σαλαμέ», σημείωσε ο Μπερντ, προσθέτοντας: «Απλώς είπαμε: Ρίξε μια ματιά σε αυτό που κάνουμε, φίλε». Όπως εξήγησε, το μεγαλύτερο ποσοστό του κοινού του Βασιλικού Μπαλέτου ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 20-30 ετών, ενώ η σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγκέντρωσε δυόμισι εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις και μισό εκατομμύριο κοινοποιήσεις μόνο στο Instagram. «Οπότε, ευχαριστούμε, Τίμι!» κατέληξε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Guardian, αρκετοί καλλιτεχνικοί οργανισμοί αξιοποίησαν την κριτική του Σαλαμέ ως ευκαιρία προβολής. Ενδεικτικά, η Όπερα του Σιάτλ προσέφερε έκπτωση στα εισιτήρια για την παράσταση «Κάρμεν» σε όσους χρησιμοποιούσαν τον κωδικό «TIMOTHEE».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Βερολίνο και τη Λειψία για τουριστική προώθηση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, θα ηγηθεί αποστολής σε Βερολίνο και Λειψία στις 22-25 Οκτωβρίου για την τουριστική προώθηση της πόλης, στο πλαίσιο της δράσης «Destination Thessaloniki» με στόχο τη γερμανική αγορά.
Πινακίδα απεργίας καταστήματος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σωματεία Πολιτισμού εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για αύριο, 21/10

Αύριο Τετάρτη, τα σωματεία του πολιτισμού προχωρούν σε 24ωρη απεργία, με συγκέντρωση στις 10:30 έξω από το ΥΠΠΟ. Διεκδικούν μόνιμες προσλήψεις, αυξήσεις μισθών και προστασία των αρμοδιοτήτων του ΟΔΑΠ και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη: Η Ελλάδα κλειδί στον διεθνή διάλογο για πολιτιστική κληρονομιά

Η Λίνα Μενδώνη υπογράμμισε τον διεθνή ρόλο της Ελλάδας στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, τη σημασία της συνεργασίας και τη συμβολή της Τεχνητής Νοημοσύνης για την ανάδειξη και διαφύλαξή της στην 4η Συνάντηση της ACHA.
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ρυθμίσεις κυκλοφορίας στις 26 και 28 Οκτωβρίου λόγω εκδηλώσεων

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στη Θεσσαλονίκη, λόγω εκδηλώσεων για τον Αγ. Δημήτριο και την 28η Οκτωβρίου. Στις 22/10, 07:30-14:00 διακοπή κυκλοφορίας στη Θεσ/νίκης-Ν. Μουδανιών, από Νέα Αερογέφυρα Θέρμης έως Αερογέφυρα Ρυσίου.
Μέγαρο Ακαδημίας Αθηνών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η πανηγυρική συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών για την 28η Οκτωβρίου στις 22/10

Η Ακαδημία Αθηνών τιμά την 28η Οκτωβρίου με πανηγυρική συνεδρία στις 22 Οκτωβρίου 2026, ώρα 19:00. Τον λόγο «Το θάρρος της ελευθερίας» θα εκφωνήσει ο Γ. Χρούσος. Δυνατή η διαδικτυακή παρακολούθηση μέσω συνδέσμου.
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΜΑΚ: Νέες συνεργασίες με πανεπιστήμια Αλβανίας και Μαυροβουνίου

Η Αντιπρύτανις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Σταυρούλα Μαυρογένη, πραγματοποίησε επαφές σε Μαυροβούνιο και Αλβανία, ενισχύοντας τη διεθνή εξωστρέφεια και τις ακαδημαϊκές συνεργασίες, στο πλαίσιο βαλκανικής περιοδείας του ΥΠΕΣ.