ΓΔ: 2205.04 0.75% Τζίρος: 200.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ρωσική σημαία κυβερνητικό κτίριο
Η ρωσική σημαία κυματίζει σε κεντρικό κυβερνητικό κτίριο της Ρωσίας.

Κρεμλίνο: Ελπίζουμε σε ρεαλιστικούς δεσμούς με τη νέα ηγεσία της Ουγγαρίας

Το Κρεμλίνο δήλωσε πως ελπίζει να διατηρήσει «άκρως ρεαλιστικές» σχέσεις με τη νέα κυβέρνηση της Ουγγαρίας, μετά την ήττα του φιλορώσου Όρμπαν από τον Πέτερ Μάγιαρ, σεβόμενο το εκλογικό αποτέλεσμα.

Το Κρεμλίνο εξέφρασε την πρόθεσή του να διατηρήσει τους «άκρως ρεαλιστικούς δεσμούς» με τη νέα πολιτική ηγεσία της Ουγγαρίας, μετά την εκλογική ήττα του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν από τον Πέτερ Μαγιάρ.

Ο Όρμπαν, ο οποίος υπήρξε στενός εταίρος της Ρωσίας και ένας βετεράνος εθνικιστής ηγέτης, έχασε την εξουσία έπειτα από 16 χρόνια, με το κεντροδεξιό κόμμα Tisza του Μάγιαρ να επικρατεί στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται πλήγμα για τους συμμάχους του στη Ρωσία αλλά και για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Η Ουγγαρία έκανε την επιλογή της και εμείς σεβόμαστε αυτήν την επιλογή», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι η Μόσχα «ανυπομονεί να συνεχίσει τους άκρως ρεαλιστικούς δεσμούς» με τη νέα ουγγρική ηγεσία, σημειώνοντας τη δήλωση του Μάγιαρ σχετικά με τη βούλησή του να δεσμευτεί σε διάλογο. «Φυσικά, αυτό θα είναι επωφελές τόσο για τη Μόσχα όσο και για τη Βουδαπέστη», υπογράμμισε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τουσκ προφίλ
ΔΙΕΘΝΗ

Τουσκ: Αιχμές κατά Ορμπαν και μήνυμα για ενιαία ευρωπαϊκή άμυνα

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Τουσκ σχολίασε με νόημα την απουσία Ορμπαν από τη σύνοδο στην Κύπρο, αναφερόμενος στις υπόνοιες για παρασκηνιακή συνεργασία Βουδαπέστης-Μόσχας. Ο Ορμπαν δεν παρέστη, έχοντας ηττηθεί στις εκλογές.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ικανοποίηση Κρεμλίνου για διάθεση διαλόγου του Μαγιάρ με τη Ρωσία

Το Κρεμλίνο εξέφρασε ικανοποίηση για την πρόθεση του Πέτερ Μαγιάρ να έχει πρακτικό διάλογο με τη Ρωσία και δήλωσε έτοιμο να συζητήσει με τη νέα κυβέρνηση της Ουγγαρίας, μετά τη νίκη του Μαγιάρ στις εκλογές.
Πέτερ Μάγκυαρ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η εκλογή Μάγιαρ απομακρύνει την Ουγγαρία από Ρωσία και την φέρνει στην ΕΕ

Ο νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Πέτερ Μάγιαρ σηματοδοτεί την στροφή της χώρας προς την ΕΕ, επιδιώκοντας άμεση αποδέσμευση κονδυλίων και αλλαγή πορείας μετά από 16 χρόνια διακυβέρνησης Όρμπαν.
Ντόναλντ Τουσκ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τουσκ για Ουγγαρία: «Μπράβο Ούγγροι, Ρώσοι γυρίστε στα σπίτια σας!»

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ χαιρέτισε ως «ένδοξη» τη νίκη του Πέτερ Μάγκιαρ στις ουγγρικές εκλογές, τονίζοντας τη νέα ενότητα Ουγγαρίας, Πολωνίας και Ευρώπης και επικρίνοντας τη φιλορωσική στάση του Βίκτορ Όρμπαν.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ ζητά εξηγήσεις από Ουγγαρία για συνομιλίες με Ρωσία σχετικά με έγγραφα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά γρήγορες εξηγήσεις από την Ουγγαρία για τις φερόμενες συνομιλίες με τη Ρωσία σχετικά με εσωτερικά έγγραφα της ΕΕ, χαρακτηρίζοντας τις πληροφορίες «εξαιρετικά ανησυχητικές» για τα συμφέροντα της Ένωσης.