ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ισλαμαμπάντ Πακιστάν τοπίο
Φωτογραφία: Η πόλη του Ισλαμαμπάντ στο Πακιστάν. Credit: Shutterstock

Πακιστάν: Ελπίζουμε σε εποικοδομητική στάση από τις ΗΠΑ και το Ιράν

Ο ΥΠΕΞ Πακιστάν Ισάκ Νταρ τόνισε τη σημασία εποικοδομητικής συμμετοχής ΗΠΑ και Ιράν στις ειρηνευτικές συνομιλίες. Στο Ισλαμαμπάντ έφτασε η αμερικανική αποστολή για διαπραγματεύσεις με στόχο τη βιώσιμη λύση στη Μέση Ανατολή.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Ισάκ Νταρ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ΗΠΑ και το Ιράν θα συμμετάσχουν με εποικοδομητικό τρόπο στις ειρηνευτικές συνομιλίες, καθώς η αμερικανική αποστολή προσγειώθηκε στην πακιστανική πρωτεύουσα.

Ο Νταρ επανέλαβε την πρόθεση του Ισλαμαμπάντ να συνεχίσει να διευκολύνει τις εμπλεκόμενες πλευρές, προκειμένου να επιτευχθεί μια «βιώσιμη και με διάρκεια λύση στη σύγκρουση», σύμφωνα με ανακοίνωση του πακιστανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς έφθασε στο Ισλαμαμπάντ, όπου αναμένεται να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις το απόγευμα σήμερα, σε κλίμα αμοιβαίας δυσπιστίας μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν. Οι συνομιλίες στοχεύουν στον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή, ύστερα από έξι εβδομάδες συγκρούσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη απειλεί τις ΗΠΑ, ενώ το Πακιστάν προσπαθεί να μεσολαβήσει

Η ιρανική στρατιωτική ηγεσία απείλησε με αντίποινα κατά Αμερικανών στρατιωτών για κάθε Ιρανό που σκοτώνεται. Ο ΥΠΕΞ Αραγτσί τόνισε πως η κατάπαυση του πυρός εξαρτάται από αιτήματα για τα Στενά του Ορμούζ. Συνεχίζονται διπλωματικές επαφές.
Μασούντ Πεζεσκεγιάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Προταση για 10ήμερη εκεχειρία προς συμφωνία με ΗΠΑ σύμφωνα με αξιωματούχο

Μεσολαβητές πρότειναν δεκαήμερη κατάπαυση πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για την αναζήτηση λύσης σε προσωρινή συμφωνία. Ο Ιρανός υπ. Εσωτερικών μεταβαίνει στο Πακιστάν, που μεσολαβεί, χωρίς να διευκρινίζεται ο σκοπός της επίσκεψης.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Επικοινωνία ΥΠΕΞ Αραγτσί με Τουρκία, Ομάν και Πακιστάν

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγτσί καταδίκασε τις αμερικανικές επιθέσεις, κάνοντας λόγο για παραβίαση μνημονίου με το Ισλαμαμπάντ. Σε επαφές με Ομάν και Τουρκία υπογράμμισε την ανάγκη διπλωματίας για αποτροπή περαιτέρω κρίσης.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πακιστάν καλεί ΗΠΑ και Ιράν να τηρήσουν το Μνημόνιο Ισλαμαμπάντ

Το Πακιστάν κάλεσε όλες τις πλευρές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο Ισλαμαμπάντ, μετά τη δήλωση Τραμπ ότι η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν «έχει τελειώσει». Η συμφωνία στόχευε στην αποκλιμάκωση εντάσεων στον Περσικό.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν-ΗΠΑ: Επαναλαμβάνονται σύντομα οι διαπραγματεύσεις μετά την κηδεία Χαμενεΐ

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ αναμένεται να επαναρχίσουν «σύντομα» μετά την κηδεία του αγιατολάχ Χαμενεΐ, στοχεύοντας στην ειρήνη και τα κρίσιμα θέματα του Στενού του Ορμούζ και του πυρηνικού προγράμματος.
Μασούντ Πεζεσκεγιάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος του Ιράν επισκέπτεται το Πακιστάν την Τρίτη

Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν επισκέπτεται το Πακιστάν αύριο, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, που χαρακτήρισε την επίσκεψη ως σημαντική για συζητήσεις μετά τη συμφωνία ειρήνης Ιράν-ΗΠΑ.