ΓΔ: 2472.77 -1.13% Τζίρος: 483.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαίες ΗΠΑ και Ιράκ
Φώτο: Shutterstock

Ιρακινή οργάνωση θα απελευθερώσει την Αμερικανίδα δημοσιογράφο Σέλι Κίτλεσον

Η οργάνωση Καταέμπ Χεζμπολάχ ανακοίνωσε την απελευθέρωση της Αμερικανίδας δημοσιογράφου Σέλι Κίτλεσον, η οποία είχε απαχθεί στη Βαγδάτη, υπό τον όρο να αποχωρήσει άμεσα από το Ιράκ.

Η φιλοϊρανική οργάνωση Καταέμπ Χεζμπολάχ του Ιράκ ανακοίνωσε ότι θα απελευθερώσει την απαχθείσα Αμερικανίδα δημοσιογράφο Σέλι Κίτλεσον, με την προϋπόθεση ότι «θα φύγει αμέσως από τη χώρα».

Η Κίτλεσον είχε απαχθεί στα τέλη Μαρτίου στη Βαγδάτη, γεγονός που είχε προκαλέσει έντονη ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους και οργανώσεις Τύπου.

«Αποφασίσαμε να απελευθερώσουμε την κατηγορουμένη Αμερικανίδα Σέλι Κίτλεσον, υπό τον όρο ότι θα φύγει αμέσως από τη χώρα», ανέφερε σε σύντομη ανακοίνωση ο Άμπου Μουτζάχιντ αλ Άσαφ, στέλεχος της οργάνωσης που υποστηρίζεται από την Τεχεράνη.

Την ημέρα της απαγωγής, Αμερικανός αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι οι ιρακινές αρχές συνέλαβαν «ένα άτομο που σχετίζεται με την πολιτοφυλακή Καταέμπ Χεζμπολάχ», χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Al-Monitor, η Σέλι Κίτλεσον είναι Αμερικανίδα δημοσιογράφος με έδρα τη Ρώμη, έχει καλύψει πολεμικές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και συνεργαζόταν με το συγκεκριμένο μέσο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλί Χαμενεΐ Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Η σορός του Χαμενεΐ θα μεταφερθεί σε δύο ιερές πόλεις του Ιράκ

Η κηδεία του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, που σκοτώθηκε πρόσφατα, θα περάσει από το Ιράκ στις 8 Ιουλίου. Οι τελετές θα διαρκέσουν 4-9 Ιουλίου, ενώ είχαν αναβληθεί τον Μάρτιο λόγω του πολέμου, ανακοίνωσε ο δήμος Τεχεράνης.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ καλεί τον νέο πρωθυπουργό Ιράκ στον Λευκό Οίκο τον Ιούλιο

Ο πρόεδρος Τραμπ θα υποδεχθεί τον νέο πρωθυπουργό του Ιράκ Άλι Αλ Ζαΐντι στον Λευκό Οίκο τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσαν η ιρακινή κυβέρνηση και η αμερικανική πρεσβεία, ενώ συζητούνται μέτρα κατά ένοπλων φιλοϊρανικών ομάδων.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ κάλεσε τον νέο πρωθυπουργό του Ιράκ στον Λευκό Οίκο τον Ιούλιο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ θα υποδεχθεί με ικανοποίηση τον νέο πρωθυπουργό του Ιράκ Άλι Αλ Ζαΐντι στον Λευκό Οίκο στα μέσα Ιουλίου, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση της ιρακινής κυβέρνησης και της αμερικανικής πρεσβείας.
Αεροπλάνο στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Επανεκκίνησε η λειτουργία του εναέριου χώρου

Ο εναέριος χώρος του Ιράκ άνοιξε ξανά μετά τη λήξη της ιρανικής στρατιωτικής επιχείρησης κατά του Ισραήλ. Η Πολιτική Αεροπορία Ιράκ παρακολουθεί διαρκώς την κατάσταση, αφού είχε προηγηθεί 72ωρο κλείσιμο λόγω των πυραυλικών επιθέσεων.
Σημαία στο Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Φρουροί της Επανάστασης στοχοποιούν οργανώσεις στο ιρακινό Κουρδιστάν

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι έπληξαν το γενικό αρχηγείο τρομοκρατικών οργανώσεων στη Σουλεϊμανίγια του Ιρακινού Κουρδιστάν, σύμφωνα με το πρακτορείο IRNA, χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.