ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:35:49
Drone πάνω από δάσος
Φώτο: Shutterstock

Δύο άμαχοι νεκροί στο Κουρδιστάν Ιράκ από επίθεση drone με προέλευση Ιράν

Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν στη Ντάρα Σακράν του Κουρδιστάν όταν drone με εκρηκτικά από το Ιράν έπεσε στο σπίτι τους, σύμφωνα με τις αρχές. Ο κυβερνήτης Αρμπίλ έκανε λόγο για παραβίαση διεθνούς δικαίου και «έγκλημα πολέμου».

Δύο άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στην αυτόνομη περιφέρεια του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ, όταν «drone φορτωμένο με εκρηκτικά» και «ερχόμενο από το Ιράν» συνετρίβη πάνω στο σπίτι τους, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η υπηρεσία αντιτρομοκρατικού αγώνα της περιφέρειας ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη στις 00:15 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στη Ντάρα Σακράν, στην επαρχία της Αρμπίλ. 

Το drone, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «φορτωμένο με εκρηκτικά, ερχόμενο από το Ιράν, συνετρίβη σε σπίτι πολιτών», με αποτέλεσμα να σκοτωθούν «ένας άνδρας και η σύζυγός του».

Ο κυβερνήτης της Αρμπίλ, Ομέντ Χοσνάου, καταδίκασε το γεγονός μέσω ανάρτησής του στο Facebook, κάνοντας λόγο για «παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «έγκλημα πολέμου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αίθουσα Γερουσίας ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η Γερουσία ψήφισε τον τερματισμό στρατιωτικών ενεργειών κατά Ιράν

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε ψήφισμα για τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Ιράν, με 50 υπέρ και 48 κατά. Ωστόσο, ο πρόεδρος Τραμπ μπορεί να θέσει βέτο, το οποίο δύσκολα ανατρέπεται από το Κογκρέσο.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΑΕ: Ο Ρούμπιο διαβεβαιώνει πως το Ιράν δεν θα βάλει διόδια στο Ορμούζ

Ο Μάρκο Ρούμπιο ξεκαθάρισε ότι το Ιράν δεν μπορεί να χρεώνει διόδια στα Στενά του Ορμούζ, καθώς κάτι τέτοιο παραβαίνει το διεθνές δίκαιο. Επισκέφθηκε το Άμπου Ντάμπι, θέλοντας να διαβεβαιώσει συμμάχους των ΗΠΑ στον Κόλπο.
Μασούντ Πεζεσκιαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Δεν συζητάμε για τους βαλλιστικούς μας πυραύλους, δηλώνει ο Πεζεσκιάν

Ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, τόνισε ότι οι ιρανικοί πύραυλοι δεν περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο με τις ΗΠΑ και δεν θα συζητηθούν ποτέ, επισημαίνοντας πως η αμυντική πολιτική του Ιράν δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης.
Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σαρίφ: Το Ιράν δικαιούται να διαθέτει βαλλιστικούς πυραύλους

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν τόνισε πως το Ιράν έχει ίσα δικαιώματα με άλλες χώρες στην κατοχή βαλλιστικών πυραύλων και κάλεσε να μην υπάρχουν «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στο θέμα αυτό. Δεν συζητήθηκαν πύραυλοι στο μνημόνιο με τις ΗΠΑ.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

ΙΜΟ: Εκκένωση 11.000 ναυτικών από τα Στενά Ορμούζ ξεκινά στο Ιράν

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός ξεκίνησε σχέδιο απομάκρυνσης για πάνω από 11.000 ναυτικούς που είναι αποκλεισμένοι στον Κόλπο λόγω κλεισίματος των Στενών του Ορμούζ, σε συνεργασία με Ιράν, Ομάν, ΗΠΑ και άλλες χώρες.