ΓΔ: 2629.88 0.25% Τζίρος: 226.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν

Ιράν: Προειδοποίηση για εγκλήματα πολέμου μετά τις απειλές Τραμπ

Το Ιράν καταγγέλλει ως απειλή για εγκλήματα πολέμου τις δηλώσεις Τραμπ περί πιθανών πληγμάτων σε πολιτικές υποδομές, εντείνοντας περαιτέρω την κρίση στην περιοχή.

Το Ιράν εξέφρασε σήμερα έντονη προειδοποίηση για το ενδεχόμενο «εγκλημάτων πολέμου», αντιδρώντας στις απειλές που διατύπωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ περί πιθανών αμερικανικών πληγμάτων εναντίον πολιτικών υποδομών στο ιρανικό έδαφος.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν αρμόδιος για νομικές και διεθνείς υποθέσεις, Καζέμ Γαριμπαμπαντί, ανέφερε στο Χ ότι «ο Αμερικανός πρόεδρος, ως ο πιο σημαντικός αξιωματούχος της χώρας του, απείλησε δημοσίως να διαπράξει εγκλήματα πολέμου».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τραμπ την Κυριακή, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να επιτεθούν σε σταθμούς παραγωγής ενέργειας και γέφυρες του Ιράν, αν η Τεχεράνη δεν ανοίξει το Στενό του Χορμούζ.

Τις προηγούμενες ημέρες, πολιτικές υποδομές της χώρας είχαν ήδη αποτελέσει στόχο επιθέσεων, γεγονός που εντείνει την ένταση στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ζητά αποζημιώσεις από το Ιράν

Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα ζητήσουν αποζημιώσεις από το Ιράν για όσους έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί σοβαρά σε επιθέσεις, τονίζοντας πως και οι οικογένειες διαδηλωτών που σκοτώθηκαν τα τελευταία 50 χρόνια δικαιούνται αποζημιώσεις.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ορμούζ θα ανοίξει σύντομα ή το Ιράν θα δεχτεί ισχυρά πλήγματα

Ο Τραμπ δήλωσε πως το Στενό του Ορμούζ θα ανοίξει σύντομα ή το Ιράν θα δεχτεί ισχυρά πλήγματα, ενώ επανέλαβε ότι υπήρξαν καλές συνομιλίες. Τόνισε πως το Ιράν επιδιώκει συμφωνία και ότι ο ίδιος έχει χρόνο για αποφάσεις.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ξεκινά νέες διαπραγματεύσεις με το Ιράν από σήμερα

Ο Τραμπ ανακοίνωσε νέες διαπραγματεύσεις με το Ιράν, αφού ανέβαλε επίθεση ΗΠΑ-Ισραήλ, υπό τον όρο σύναψης συμφωνίας σύντομα. Τόνισε ότι υπάρχει ήδη συμφωνία για το Ορμούζ και επιδιώκει αποπυρηνικοποίηση, ενώ η Τεχεράνη αρνείται τις κατηγορίες.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: ΗΠΑ και Ισραήλ ακύρωσαν επίθεση μετά από αίτημα του Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως ΗΠΑ και Ισραήλ αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε νέους βομβαρδισμούς κατά του Ιράν, ύστερα από σχετικό αίτημα της Τεχεράνης και άλλων χωρών, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάλογα με τις εξελίξεις.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σύσταση σε πολίτες να αποχωρήσουν από τη Μέση Ανατολή

Οι αμερικανικές πρεσβείες στη Μέση Ανατολή προειδοποίησαν τους Αμερικανούς για πιθανή κλιμάκωση του πολέμου και τους συνέστησαν να προετοιμαστούν για αποχώρηση, ενώ η Ουάσιγκτον εξετάζει νέα πλήγματα στο Ιράν χωρίς να έχει δοθεί ακόμη διαταγή.