ΓΔ: 2490.54 0.72% Τζίρος: 51.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:57:36
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο

Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν τα τελεσίγραφα προς το Ιράν

Ο Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε τις ΗΠΑ να σταματήσουν τη χρήση τελεσιγράφων για να διευκολυνθούν οι διαπραγματεύσεις, ενώ με τον Ιρανό ομόλογό του ζήτησαν τέλος στις επιθέσεις σε πολιτικές υποδομές όπως ο πυρηνικός σταθμός του Μπουσέρ.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ, επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, δήλωσε ότι θα επιθυμούσε οι Ηνωμένες Πολιτείες «να εγκαταλείψουν τη γλώσσα των τελεσιγράφων», προκειμένου να διευκολυνθεί η επιστροφή στις διαπραγματεύσεις. Η τοποθέτηση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών έγινε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ιρανό ομόλογό του, Αμπάς Αραγτσί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, «η ρωσική πλευρά εξέφρασε την ελπίδα οι προσπάθειες που καταβάλλουν ορισμένες χώρες για την αποκλιμάκωση της έντασης να καρποφορήσουν (…) κάτι που θα διευκολυνόταν από την εγκατάλειψη των τελεσιγράφων από τις ΗΠΑ και την επιστροφή στη διπλωματία», όπως ανέφερε ο Λαβρόφ.

Κατά τη συνομιλία, οι δύο υπουργοί υπογράμμισαν την ανάγκη να σταματήσουν οι «παράνομες επιθέσεις» εναντίον πολιτικών υποδομών, όπως ο σταθμός παραγωγής πυρηνικής ενέργειας του Μπουσέρ, όπου εργάζονται δεκάδες Ρώσοι τεχνικοί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία στηρίζει τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν και καλεί το Ισραήλ σε σεβασμό

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως η Μόσχα στηρίζει τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για λήξη της σύγκρουσης στη Μ. Ανατολή, υπογραμμίζοντας ότι όλες οι πλευρές, και το Ισραήλ, πρέπει να την τηρήσουν.
Κάγια Κάλας πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κάγια Κάλας: Νέες κυρώσεις στη Ρωσία, στήριξη σε Ουκρανία και Μολδαβία

Η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή είναι σημαντική πρόοδος, ανέφερε η Κ. Κάλας, σημειώνοντας πως θα υπάρξουν περαιτέρω δύσκολες διαπραγματεύσεις και τονίζοντας τον ρόλο της ΕΕ στη διαδικασία.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν-Τραμπ: Επίκειται επίσκεψη Αμερικανών απεσταλμένων στη Ρωσία

Ο Πούτιν τηλεφώνησε στον Τραμπ για τα 80ά του γενέθλια. Συζήτησαν τον πόλεμο σε Ουκρανία και Ιράν και την επικείμενη επίσκεψη Αμερικανών απεσταλμένων στη Ρωσία, με τον Τραμπ να δηλώνει ότι επίκειται συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν.
Μαρία Ζαχάροβα συνέντευξη τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία καταδικάζει το σχέδιο της ΕΕ για πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο

Η Ρωσία καταδίκασε την απόφαση της ΕΕ για ελέγχους πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο σε ύποπτα πλοία με ρωσικό πετρέλαιο και προανήγγειλε νομικά μέτρα, κάνοντας λόγο για απειλή στη θαλάσσια ασφάλεια και πολιτικό εκφοβισμό.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Τέλη διέλευσης στο Στενό του Ορμούζ ανακοινώνει το Ιράν για τη ναυσιπλοΐα

Το Στενό του Ορμούζ θα παραμείνει ανοιχτό, αλλά με νέα τέλη διέλευσης που θα ορίσουν το Ιράν και το Ομάν, δήλωσε ο Ιρανός πρεσβευτής στη Ρωσία, λόγω του πολέμου και της σχεδόν διακοπής της διέλευσης πετρελαίου και αερίου.