ΓΔ: 2617.02 -0.49% Τζίρος: 235.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αεροπλανοφόρο Nimitz θάλασσα
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Nimitz ηγείται στόλου κατά τη διάρκεια ναυτικής άσκησης.

Ιράν: Απειλές κατά του USS Abraham Lincoln αν πλησιάσει το Χορμούζ

Ο αρχηγός του ιρανικού ναυτικού προειδοποίησε ότι το USS Abraham Lincoln θα στοχευτεί αν πλησιάσει, ως αντίποινα για τη βύθιση της φρεγάτας Dena, τονίζοντας πως το Ιράν θα απαντήσει εκτοξεύοντας πυραύλους.

Ο αρχηγός του ιρανικού ναυτικού Σαχράμ Ιρανί προειδοποίησε ότι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln θα αποτελέσει στόχο εάν πλησιάσει σε εμβέλεια βολής, υπογραμμίζοντας πως η Ισλαμική Δημοκρατία σκοπεύει να «εκδικηθεί» για τη βύθιση της φρεγάτας Dena στις 4 Μαρτίου.

«Μόλις η ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln βρεθεί σε εμβέλεια βολής, θα εκδικηθούμε το αίμα των μαρτύρων του πολεμικού πλοίου Dena εκτοξεύοντας διάφορους τύπους πυραύλων», δήλωσε ο Ιρανί, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Ο ίδιος τόνισε την αποφασιστικότητα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων να απαντήσουν σε κάθε ενδεχόμενη απειλή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιωτικά ελικόπτερα πτήση
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Νότια Κορέα μειώνουν κατά 6 μέρες τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια

Τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Ν. Κορέας-ΗΠΑ θα ολοκληρωθούν νωρίτερα, την Παρασκευή αντί για τις 27/8, μετά από ενστάσεις του Τραμπ για το κόστος και το μήνυμα προς τη Β. Κορέα, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο της Σεούλ.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ιράν διακόπτουν τον διάλογο

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε πως δεν διεξάγονται συνομιλίες με το Ιράν, ενώ η Τεχεράνη κρατά κλειστό το στενό του Ορμούζ. Στο μεταξύ, τα ΗΑΕ κατηγορούν το Ιράν για εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων κατά διεθνούς ναυσιπλοΐας.
Δάσος και δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Η κυβέρνηση Τραμπ σχεδιάζει εκμετάλλευση σε παρθένα δάση των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ προτείνει άνοιγμα σχεδόν 180 εκατομμυρίων στρεμμάτων παρθένων δασών για εκμετάλλευση και κατασκευή δρόμων, καταργώντας την προστασία που είχε θεσπίσει το 2001 ο Κλίντον για ζώνες χωρίς δρόμους.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

ΔΠΔ: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ υπονομεύουν το κράτος δικαίου

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο καταδίκασε τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της προέδρου του, τονίζοντας ότι τέτοιες πιέσεις υπονομεύουν το κράτος δικαίου και επηρεάζουν αρνητικά τη διεθνή έννομη τάξη.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Η ABC της Disney προσφεύγει κατά Τραμπ για ελευθερία έκφρασης

Το ABC, θυγατρική της Disney, μηνύει την κυβέρνηση Τραμπ και την FCC, υποστηρίζοντας ότι απειλούν την ελευθερία του λόγου με πιέσεις για ανάκληση των αδειών του, λόγω διαφωνίας με το περιεχόμενο των εκπομπών του.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν προβλέπονται συνομιλίες με Ιράν - Χάρτης δείχνει τα Στενά αμερικανικά

Ο Τραμπ δήλωσε πως δεν υπάρχουν ή έχουν προγραμματιστεί συνομιλίες με το Ιράν και τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν ανοιχτά. Αντίθετα, Ιρανός αξιωματούχος ανέφερε πως η θαλάσσια οδός θα μείνει κλειστή χωρίς υλοποίηση των δεσμεύσεων ΗΠΑ.