ΓΔ: 2082.85 0.27% Τζίρος: 57.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:30:42
Ράφι με ρούχα
Φώτο: Shutterstock

Η Simone Rocha προσκεκλημένη σχεδιάστρια στην 110η έκδοση της Pitti Uomo

Η Simone Rocha θα είναι η επίσημη προσκεκλημένη σχεδιάστρια στην 110η Pitti Uomo στη Φλωρεντία, παρουσιάζοντας την πρώτη ανεξάρτητη ανδρική συλλογή της για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2027, από 16 έως 19 Ιουνίου.

Η Simone Rocha επιλέχθηκε επίσημα ως η προσκεκλημένη σχεδιάστρια για την επερχόμενη 110η έκδοση της Pitti Uomo, που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 19 Ιουνίου στη Φλωρεντία, σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών.

Η ιστορική έκθεση ανδρικής ένδυσης θα φιλοξενήσει την πρώτη ανεξάρτητη επίδειξη ανδρικών ενδυμάτων της δημιουργού με έδρα το Λονδίνο. Η παρουσίαση θα δώσει στην πλήρη ανδρική συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2027 τη διεθνή προβολή που της αξίζει.

Η Ιρλανδή σχεδιάστρια εισήγαγε για πρώτη φορά ανδρικά ρούχα το 2022, τα οποία παρουσίασε παράλληλα με τις γυναικείες συλλογές της. Οι δημιουργίες της ξεχώρισαν για τη λεπτή ισορροπία ανάμεσα στον ρομαντισμό και την αυστηρότητα, συνδυάζοντας ευαισθησία και δομή.

Η Φραντσέσκα Τακόνι, συντονίστρια ειδικών εκδηλώσεων στην Pitti Immagine, επαίνεσε το ασυμβίβαστο όραμα της Rocha, επισημαίνοντας τη μοναδική της ικανότητα να υφαίνει την προσωπική της κληρονομιά από την Ιρλανδία και το Χονγκ Κονγκ σε ένα αισθητηριακό ταξίδι που αψηφά τις τάσεις.

Με αυτή τη συμμετοχή, η Simone Rocha εντάσσεται σε μια ελίτ ομάδα σχεδιαστών που έχουν συνεργαστεί με την Pitti Uomo, μεταξύ των οποίων οι Martine Rose, Grace Wales Bonner και Raf Simons. Οι δημιουργοί αυτοί έχουν μεταμορφώσει ιστορικά τα εμβληματικά ορόσημα της Φλωρεντίας σε αξέχαστες στιγμές μόδας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ στις ΗΠΑ: Χαίρεται να δωρίζει ίδια παπούτσια στους υπουργούς

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι προσφέρει με χαρά στους υπουργούς του τα ίδια δερμάτινα παπούτσια της μάρκας Florsheim, χωρίς να τους υποχρεώνει να τα φορούν, λέγοντας πως «είναι ένα όμορφο παπούτσι».
Τηλεργασία σε γραφείο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Zalando: Ποντάρει στην ΑΙ και ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα

Η Zalando ανεβάζει ταχύτητα με αιχμή την Τεχνητή Νοημοσύνη, ενώ μετά την είσοδό της στην Ελλάδα ενισχύει το αποτύπωμά της. Το 2025 τα έσοδα αυξήθηκαν 16,8% στα 12,3 δισ. ευρώ και το προσαρμοσμένο EBIT έφτασε τα 591 εκατ. ευρώ.
Κτήριο SHEIN
ΔΙΕΘΝΗ

Shein: Ανοίγει καταστήματα αύριο σε πέντε πόλεις της Γαλλίας

Η BHV θα ανοίξει φυσικά καταστήματα Shein σε πέντε ακόμη πόλεις (Ντιζόν, Γκρενόμπλ, Λιμόζ, Ρενς, Ανζέ) από 25 Φεβρουαρίου, μετά το πρώτο κατάστημα στο Παρίσι, παρότι οι χαμηλές τιμές της Shein προκαλούν αντιδράσεις στη Γαλλία.
Βασιλιάς Κάρολος Γ'
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κάρολος στην Εβδομάδα Μόδας Λονδίνου μετά τη σύλληψη του αδελφού του

Ο βασιλιάς Κάρολος παρευρέθηκε σε επίδειξη μόδας στο Λονδίνο, χαιρετώντας το κοινό, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του αδελφού του. Συνομίλησε με τη Λόρα Γουίρ και τη Στέλλα Μακάρτνεϊ στην πρώτη σειρά.
Νότια Κορέα Σεούλ Skyline
ΔΙΕΘΝΗ

Σεούλ: 2ο Φόρουμ Μόδας για την K-fashion και το μέλλον της στην αγορά

Στο 2ο Φόρουμ Μόδας της Σεούλ, στελέχη της βιομηχανίας μίλησαν για το μέλλον της K-fashion σε αβέβαιη αγορά. Ο Γ. Ζέμπελ (Loewe Korea) είπε ότι το πλεονέκτημα είναι οι εμπειρίες, ενώ συζητήθηκε και ο ρόλος του AI.