ΓΔ: 2077.15 -2.47% Τζίρος: 307.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αστική περιοχή Λιβάνου
Άποψη αστικής περιοχής στον Λίβανο με καπνό, πιθανή ένδειξη έντασης ή επεισοδίου.

Λίβανος: Ισραηλινή επίθεση βγάζει εκτός λειτουργίας υποσταθμό στο Μπιντ Τζμπέιλ

Η εταιρεία ηλεκτρισμού Λιβάνου δήλωσε πως ισραηλινές επιθέσεις έθεσαν εκτός λειτουργίας τον βασικό υποσταθμό στο Μπιντ Τζμπέιλ, διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση στην περιοχή. Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει.

Η δημόσια εταιρεία ηλεκτρισμού του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές επιθέσεις στον νότιο Λίβανο προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στον κύριο υποσταθμό της περιοχής, γεγονός που δείχνει ότι οι επιχειρήσεις επεκτείνονται πλέον και στις λιβανέζικες υποδομές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οποία μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, η επίθεση προκάλεσε βλάβες στον υποσταθμό του Μπιντ Τζμπέιλ. Η ζημιά είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της παροχής ρεύματος στην πόλη και στις γύρω κοινότητες, επηρεάζοντας χιλιάδες κατοίκους.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημο σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό σχετικά με το περιστατικό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός στην Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Λιβανέζος πρωθυπουργός καταδίκασε τα πυρά κατά του Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός Λιβάνου Ναουάφ Σαλάμ χαρακτήρισε ανεύθυνη και επικίνδυνη για τη χώρα την εκτόξευση ρουκετών στηρίζοντας πως δίνει προσχήματα στο Ισραήλ για νέες επιθέσεις. Διαβεβαίωσε πως θα ληφθούν μέτρα για την προστασία των πολιτών.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αούν ζητά εκεχειρία μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν επανέλαβε το αίτημα για εκεχειρία με το Ισραήλ και πρότεινε απευθείας διαπραγματεύσεις, επισημαίνοντας την ανάγκη κατάπαυσης του πυρός, μετά τις ισραηλινές επιδρομές που προκάλεσαν χιλιάδες θύματα.
Στοίβα εφημερίδων
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Καταγγελία για μη τυχαίο πλήγμα κατά δημοσιογράφων του RT στον Λίβανο

Η Μόσχα καταδίκασε χτύπημα στο νότιο Λίβανο που τραυμάτισε δύο δημοσιογράφους του RT, τονίζοντας πως δεν ήταν τυχαίο, ενώ το Ισραήλ διεξάγει επιχειρήσεις στην περιοχή. Βίντεο δείχνει την έκρηξη κοντά στους δημοσιογράφους.
Δεξαμενόπλοιο στο λιμάνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΜΘ: Κομβικός ρόλος Αλεξανδρούπολης σε υποδομές, ενέργεια και μεταφορές

Σημαντικό ρόλο για την ανάπτυξη των διευρωπαϊκών δικτύων μπορεί να διαδραματίσει η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, τόνισε ο Χρ. Δήμας στο 4ο Φόρουμ, εστιάζοντας σε λιμάνια, τρένα και οδικές υποδομές, όπως η Εγνατία Οδός.
Σημαία Χεζμπολάχ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Χεζμπολάχ: Καταδικάζει τη «δολοφονία» του Αλί Λαριτζανί στον Λίβανο

Η Χεζμπολάχ καταδίκασε τη «δειλή δολοφονία» του Αλί Λαριτζανί σε ισραηλινή επίθεση, τονίζοντας ότι τέτοιες πράξεις δεν θα κάμψουν τη βούληση του Ιράν. Ο Λίβανος βιώνει νέο κύμα βίας λόγω στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ.