ΓΔ: 2229.59 -1.37% Τζίρος: 232.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:11
Μπάλα EuroLeague παρκέ
Μπάλα της Turkish Airlines EuroLeague πάνω σε παρκέ γηπέδου πριν την έναρξη αγώνα.

Χωρίς Σπανούλη στον τελικό Κυπέλλου Γαλλίας η Μονακό στο μπάσκετ

Η Μονακό, παρά την αποχώρηση του Βασίλη Σπανούλη από τον πάγκο, νίκησε τη Ναντέρ 88-83 εκτός έδρας και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας, ενώ η λύση της συνεργασίας με τον Έλληνα τεχνικό αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Η Μονακό, παρά την αποχώρηση του Βασίλη Σπανούλη από την τεχνική της ηγεσία, εξασφάλισε την πρόκρισή της στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας, δείχνοντας ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η διοίκηση του συλλόγου αποδέχθηκε το αίτημα του Έλληνα προπονητή να αποχωρήσει, με την επίσημη ανακοίνωση της λύσης της συνεργασίας να αναμένεται εντός των επόμενων ωρών. Παρά την απουσία του Σπανούλη από τον πάγκο, οι Μονεγάσκοι επικράτησαν εκτός έδρας της Ναντέρ με 88-83, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή τους στον τελικό.

Ο Σπανούλης δεν είχε καθοδηγήσει την ομάδα ούτε στο πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στη Σαλόν, με την απουσία του τότε να αποδίδεται σε προβλήματα υγείας. Η διοίκηση επιβεβαίωσε πλέον ότι έκανε δεκτό το αίτημά του για παραίτηση.

Την προηγούμενη σεζόν, ο Έλληνας τεχνικός είχε οδηγήσει τη Μονακό στον τελικό της Euroleague, όμως η φετινή χρονιά αποδείχθηκε ιδιαίτερα απαιτητική, με την ομάδα να αντιμετωπίζει αγωνιστικές και εξωαγωνιστικές δυσκολίες.

Τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου είχαν αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης σε αρκετές συνεντεύξεις Τύπου, με τον Σπανούλη να αναφέρεται δημόσια στη σοβαρότητα της κατάστασης και στην ανάγκη στήριξης της προσπάθειας.

Αυτή την περίοδο, η Μονακό βρίσκεται στις θέσεις 9-10 της βαθμολογίας της Euroleague, έχοντας σημειώσει μόλις μία νίκη στα τελευταία οκτώ παιχνίδια, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δύσκολη τροχιά της ομάδας στη φετινή διοργάνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο NBA κτιρίου
ΔΙΕΘΝΗ

NBA: Ο Νοβίτσκι εκθείασε τον Γουεμπανιάμα για την επίδρασή του

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι επαίνεσε τον Βίκτορ Γουεμπανιαμά, λέγοντας πως «αλλάζει το παιχνίδι» λόγω του μοναδικού του στυλ και της επιδραστικής άμυνάς του, ενόψει της πρώτης του συμμετοχής στα play-offs με τους Σπερς.
Σύλληψη με χειροπέδες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμπλοκή σε αγώνα μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη - Συνελήφθησαν δύο άτομα

Σε αγώνα στον Δήμο Θερμαϊκού, φίλαθλος μπήκε στο γήπεδο και ήρθε στα χέρια με παίκτη της αντίπαλης ομάδας. Και οι δύο συνελήφθησαν μετά το επεισόδιο, διακοπήκε ο αγώνας, ενώ τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Μπάλα EuroLeague παρκέ
ΔΙΕΘΝΗ

Euroleague: Η Μπασκόνια λύγισε τη Ρεάλ, η Βαλένθια σόκαρε στη Μπολόνια

Η Μπασκόνια, με πέντε απουσίες, νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης 98-96 στη Buesa Arena για την 35η αγωνιστική της Euroleague, με ήρωα τον Σίμονς και κορυφαίους τους Λουβαβού-Καμπαρό και Ντιακιτέ. Έμεινε πίσω στο σκορ αλλά έκανε σπουδαία ανατροπή.