ΓΔ: 2606.95 -0.31% Τζίρος: 194.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαία Ολλανδίας

Η Ολλανδία εξετάζει στήριξη στη γαλλική αποστολή για ασφάλεια στη Μεσόγειο

Η Ολλανδία εξετάζει το αίτημα της Γαλλίας για υποστήριξη της αποστολής της στη Μεσόγειο, με σκοπό την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Η Γαλλία ζήτησε ολλανδική φρεγάτα για το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle.

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι εξετάζει το αίτημα της Γαλλίας για υποστήριξη της αποστολής της στη Μεσόγειο, με στόχο τη διασφάλιση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας που απειλείται από την κλιμακούμενη κρίση στη Μέση Ανατολή.

Όπως αναφέρεται, η Γαλλία ζήτησε από την Ολλανδία να διαθέσει φρεγάτα αντιαεροπορικής άμυνας και διοίκησης προκειμένου να υποστηρίξει το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle. Το πλοίο, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, αναμένεται να αναπτυχθεί στη Μεσόγειο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Ακραίες πυρκαγιές: Νέα πραγματικότητα για τη Μεσόγειο;

Οι μεγάλες δασικές πυρκαγιές σε Γαλλία και Ισπανία προκαλούν κρίση για τη Δυτική Ευρώπη, με μαζικές εκκενώσεις και απειλές για σημαντικές πόλεις, λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών και της επιδείνωσης εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.
Θερμόμετρο και ήλιος
ΔΙΕΘΝΗ

Καύσωνας: 3.700 επιπλέον θάνατοι σε Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία

Σχεδόν 3.700 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν σε Γαλλία, Ολλανδία και Βέλγιο λόγω του καύσωνα του Ιουνίου, που σύμφωνα με ειδικούς ήταν ο χειρότερος στην Ευρώπη και πιθανόν συνδέεται με την κλιματική αλλαγή.
Πολεμικά πλοία ασκήσεων
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό αναχαίτισε ύποπτο ρωσικό τάνκερ στη Μεσόγειο

Γαλλικό πολεμικό πλοίο ανέκοψε τάνκερ ανοιχτά της Σικελίας, το οποίο θεωρείται μέλος της ρωσικής σκιώδους αρμάδας που παρακάμπτει κυρώσεις. Πρόκειται για το πέμπτο ύποπτο πλοίο που σταματά η Γαλλία από τον Σεπτέμβριο του 2023.
Χειροπέδες σε χαρτονομίσματα ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Μαρόκο: 11 συλλήψεις για ναρκωτικά και ξέπλυμα σε Ευρώπη

Η μαροκινή αστυνομία συνέλαβε 11 άτομα σε Ταγγέρη και Μαρακές για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών, νομιμοποίηση εσόδων και απάτη. Μεταξύ αυτών υπάρχουν Γαλλομαροκινοί, Βελγομαροκινοί και Ολλανδομαροκινός, με διεθνή εντάλματα.
Ολλανδικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδικό ναρκαλιευτικό στη Μεσόγειο για ενίσχυση στα Στενά του Ορμούζ

Η Ολλανδία θα αποστείλει ναρκαλιευτικό στη Μεσόγειο για τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και ενδεχόμενη αποστολή στα Στενά του Ορμούζ, με στόχο τη διασφάλιση ασφαλούς ναυσιπλοΐας, ανακοίνωσε η ολλανδική κυβέρνηση.
Πολεμικά πλοία ασκήσεων
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Δεν τίθεται θέμα επίθεσης στα στενά Ορμούζ, λέει η κυβέρνηση

Η Γαλλίδα κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι η γαλλική παρουσία στα στενά του Ορμούζ δεν είναι επιθετική. Αύριο υπουργοί Άμυνας Γαλλίας-Βρετανίας θα ηγηθούν διάσκεψης 40 χωρών για ειρηνική αποστολή στην περιοχή.