ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαίες Γαλλίας πλήθος
Φώτο: Shutterstock

Μπρεζόν: Μικρή αύξηση στις τιμές καυσίμων λόγω κρίσης στη Μέση Ανατολή

Η υπουργός Ενέργειας της Γαλλίας Μοντ Μπρεζόν ανέφερε ότι λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή αναμένεται μικρή αύξηση στις τιμές καυσίμων, χωρίς πρόβλημα επάρκειας, ενώ οι τιμές έχουν ήδη αυξηθεί λόγω προβλέψεων των αγορών.

Η υπουργός Ενέργειας και κυβερνητική εκπρόσωπος της Γαλλίας Μοντ Μπρεζόν δήλωσε ότι, λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή, αναμένεται βραχυπρόθεσμα «μικρή αύξηση μερικών λεπτών» στις τιμές των καυσίμων για τους καταναλωτές.

Όπως ανέφερε η Γαλλίδα υπουργός, δεν τίθεται ζήτημα επάρκειας καυσίμων, καθώς τα υπάρχοντα αποθέματα είναι σημαντικά και οι εισαγωγές από εναλλακτικές πηγές συνεχίζονται κανονικά.

Εξηγώντας τους λόγους της πρόσφατης ανόδου στις τιμές, σημείωσε ότι το φυσικό αέριο στη Γαλλία αυξήθηκε από το περασμένο Σάββατο κατά 5 λεπτά και η βενζίνη κατά 10 λεπτά. 

Η εξέλιξη αυτή, όπως είπε, οφείλεται στο γεγονός ότι οι αγορές είχαν ήδη ενσωματώσει στις προβλέψεις τους τις πιθανές συνέπειες των γεωπολιτικών εξελίξεων.

Η Μοντ Μπρεζόν υπογράμμισε πως η τρέχουσα φάση δεν επιτρέπει την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων ή τη λήψη μέτρων, επισημαίνοντας ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τη διάρκεια της κρίσης και την επίδρασή της στις διεθνείς αγορές ενέργειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεφοδιασμός αυτοκινήτου
ΔΙΕΘΝΗ

Η γαλλική κυβέρνηση διαβεβαιώνει για επάρκεια καυσίμων παρά τις ανησυχίες

Η γαλλική κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν αναμένονται ελλείψεις καυσίμων, παρά τις ανησυχίες λόγω πιθανής κρίσης στα Στενά του Ορμούζ. Διαθέτει στρατηγικά αποθέματα και καλεί σε ψυχραιμία, ενώ τα πρατήρια με προβλήματα δεν ξεπερνούν το 4%.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Θα συνομιλήσω με Ιράν για λύση και άνοιγμα Στενών Ορμούζ

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι θα επικοινωνήσει με τις ιρανικές αρχές για να βρεθεί λύση στην αύξηση των τιμών καυσίμων και να προωθήσει το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, ελπίζοντας σε πρόοδο τις επόμενες μέρες.
Πρατήριο Total Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

33% αύξηση στην τιμή αγροτικής βενζίνης στη Γαλλία λόγω κρίσης Μ. Ανατολής

Η τιμή της βενζίνης για αγρότες στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 33% από την αρχή της κρίσης στη Μέση Ανατολή, ενώ τα λιπάσματα σημείωσαν άνοδο 13%. Η κυβέρνηση ζητά μείωση των τιμών όταν σταθεροποιηθεί η κατάσταση.
αντλία καυσίμων πρατηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Σε επίταξη προσωπικού στην τροφοδοσία καυσίμων προχώρησε η Γαλλία

Καθώς οι απεργίες των εργαζομένων στις ενεργειακές εταιρείες γίνονται όλο και πιο έντονες, η γαλλική κυβέρνηση απείλησε να επιτάξει το προσωπικό στις αποθήκες της Esso France και είπε ότι παρόμοια μέτρα είναι πιθανά στην Total Energies.
Σημαίες ΗΠΑ Κούβας
ΔΙΕΘΝΗ

Διαμαρτυρίες στην Αβάνα για συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος λόγω αποκλεισμού

Εκατοντάδες Κουβανοί διαμαρτυρήθηκαν χθες βράδυ στην Αβάνα για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος λόγω έλλειψης καυσίμων, κλείνοντας δρόμους και φωνάζοντας συνθήματα, στην πιο μαζική κινητοποίηση από την αρχή της ενεργειακής κρίσης.