ΓΔ: 2266.09 2.08% Τζίρος: 705.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σεμπαστιέν Λεκορνί πορτρέτο
Ο Γάλλος Υπουργός Άμυνας Σεμπαστιέν Λεκορνί με κοστούμι σε εξωτερικό χώρο.

Γαλλία: Όχι σε μεγάλες φοροελαφρύνσεις στα καύσιμα λέει ο Λεκορνί

Ο πρωθυπουργός Λεκορνί τόνισε ότι η Γαλλία δεν θα προχωρήσει σε γενικές μειώσεις φόρων στα καύσιμα, αλλά θα στηρίξει στοχευμένα όσους έχουν ανάγκη όσο διαρκεί ο πόλεμος, εκτιμώντας πως η κρίση ίσως λήξει έως το φθινόπωρο.

Η γαλλική κυβέρνηση τάσσεται κατά των ευρέων μειώσεων φόρων στα καύσιμα, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκορνί, επισημαίνοντας ότι όσο συνεχίζεται ο πόλεμος εναντίον του Ιράν, τα μέτρα στήριξης θα παραμείνουν στοχευμένα προς όσους έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

«Απορρίπτουμε οποιαδήποτε γενικευμένη, αδιάκριτη μείωση φόρων στα καύσιμα», ανέφερε ο γάλλος πρωθυπουργός σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο Παρίσι, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση προτιμά περιορισμένες και κοινωνικά δίκαιες παρεμβάσεις.

Εκτιμώντας ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα παραταθεί, ο Λεκορνί σημείωσε πως «το πιο αισιόδοξο σενάριο είναι η επιστροφή στην κανονικότητα κάπου μεταξύ καλοκαιριού και φθινοπώρου».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η γαλλική κυβέρνηση δεν προτίθεται να αυξήσει άλλους φόρους στον προϋπολογισμό του 2027, διατηρώντας σταθερό το δημοσιονομικό πλαίσιο της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεφοδιασμός αυτοκινήτου
ΔΙΕΘΝΗ

Η γαλλική κυβέρνηση διαβεβαιώνει για επάρκεια καυσίμων παρά τις ανησυχίες

Η γαλλική κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν αναμένονται ελλείψεις καυσίμων, παρά τις ανησυχίες λόγω πιθανής κρίσης στα Στενά του Ορμούζ. Διαθέτει στρατηγικά αποθέματα και καλεί σε ψυχραιμία, ενώ τα πρατήρια με προβλήματα δεν ξεπερνούν το 4%.
Βουλή Πορτογαλίας συνεδρίαση
ΔΙΕΘΝΗ

Φόρος στα υπερκέρδη ενεργειακών εταιρειών ετοιμάζει η Πορτογαλία

Η Πορτογαλία σχεδιάζει να φορολογήσει τα απροσδόκητα κέρδη εταιρειών ενέργειας λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, ακολουθώντας το παράδειγμα του 2022. Εξετάζεται το ενδεχόμενο πανευρωπαϊκού συντονισμού για το μέτρο αυτό.
Αντλία καυσίμου πρατηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Παράταση στη μείωση φόρων καυσίμων και νέο σχέδιο για στέγαση

Η Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε τριών εβδομάδων παράταση της μείωσης φόρων στα καύσιμα, με επίκεντρο το πετρέλαιο κίνησης (-20 λεπτά/λίτρο) και μικρότερη μείωση στη βενζίνη. Στόχος της κυβέρνησης η διάθεση 100.000 προσιτών διαμερισμάτων σε 10 χρόνια.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Θα συνομιλήσω με Ιράν για λύση και άνοιγμα Στενών Ορμούζ

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι θα επικοινωνήσει με τις ιρανικές αρχές για να βρεθεί λύση στην αύξηση των τιμών καυσίμων και να προωθήσει το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, ελπίζοντας σε πρόοδο τις επόμενες μέρες.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Έτοιμοι για νέες παρεμβάσεις στην αγορά αν απαιτηθεί

Ο Κ. Χατζηδάκης δήλωσε πως η κυβέρνηση επέλεξε σταδιακή λήψη μέτρων λόγω αβεβαιότητας, καλύπτοντας ήδη το 75% της κοινωνίας και διατηρώντας πόρους για πιθανή δεύτερη παρέμβαση, ανάλογα με τα δημοσιονομικά δεδομένα.
Πρατήριο Total Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Η κυβέρνηση καλεί τα διυλιστήρια για προσωρινή αύξηση παραγωγής

Η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε από τα διυλιστήρια να εξετάσουν άμεσα αν μπορούν να αυξήσουν προσωρινά την παραγωγή, με στόχο να περιοριστούν οι πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές διυλισμένων προϊόντων σε περίπτωση παρατεταμένης ανησυχίας.