ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Αμερικανικό πολεμικό πλοίο
Αμερικανικό πολεμικό πλοίο τύπου αντιτορπιλικού εν πλω υπό την αμερικανική σημαία.

Το ναυτικό των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τη βύθιση ιρανικού πλοίου στον Κόλπο του Ομάν

Ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη βύθιση ιρανικού πλοίου στον Κόλπο του Ομάν, ενέργεια που συνδέεται με τις συνεχιζόμενες εντάσεις στην περιοχή και προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον για τη Μέση Ανατολή.

Ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι προχωρά στη βύθιση ιρανικού πλοίου, το οποίο, όπως αναφέρεται, «βυθίζεται αυτή την ώρα στον πυθμένα του Κόλπου του Ομάν». Η επιχείρηση πραγματοποιείται σε μια περίοδο αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων, με τις διεθνείς αγορές να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αντιπαραθέσεων στην περιοχή, ενισχύοντας τις ανησυχίες για πιθανές επιπτώσεις στην ενεργειακή ασφάλεια και τις θαλάσσιες μεταφορές. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι κάθε νέα κλιμάκωση θα μπορούσε να επηρεάσει τις τιμές του πετρελαίου και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ορίζοντας Ντόχα Κατάρ
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζονται για τρίτη μέρα οι διαπραγματεύσεις Ιράν-Κατάρ στην Ντόχα

Τρίτη ημέρα διαπραγματεύσεων στην Ντόχα μεταξύ Ιρανών και Καταρινών μεσολαβητών για τον τερματισμό του πολέμου ΗΠΑ-Ιράν, την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση μετά τις απειλές Τραμπ για νέες επιθέσεις και σκληρή απάντηση από το Ιράν.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Πρόοδος με ΗΠΑ μόνο αν ικανοποιηθούν οι όροι της Τεχεράνης

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου δήλωσε πως η πρόοδος στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ εξαρτάται από την κάλυψη επτά ιρανικών όρων, τονίζοντας ότι η τακτική του «καρότου και μαστίγιου» δεν αποδίδει απέναντι στο Ιράν.
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν-Τραμπ: Τηλεφωνική συνομιλία για Μέκκα, Υεμένη και Ουκρανία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ για τις διμερείς σχέσεις, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία, δίνοντας έμφαση σε διπλωματικές πρωτοβουλίες και αμυντική συνεργασία.
USS Gunston Hall πλοίο
ΔΙΕΘΝΗ

Σημάδια επανεκκίνησης των αμερικανικών επιθέσεων στο Ιράν

Οι ΗΠΑ φαίνεται να εξετάζουν ενδεχόμενο νέων βομβαρδισμών στο Ιράν, παρότι η στρατιωτική λύση θεωρείται δύσκολη και για τις δύο πλευρές. Η σύγκρουση περιορίζεται στη θάλασσα, με αποκλεισμούς και ελέγχους σε στρατηγικά σημεία.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πιθανά νέα στρατιωτικά πλήγματα στο Ιράν, μετά θα ασχοληθούμε με την Κούβα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ μπορεί να προχωρήσουν σε νέα στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν και, στη συνέχεια, να ασχοληθούν με την Κούβα, αναθέτοντας στον Μάρκο Ρούμπιο να «κλείσει συμφωνία».