ΓΔ: 2507.99 -0.16% Τζίρος: 247.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν

Ιράν: Απειλές για άνευ προηγουμένου πλήγματα σε Ισραήλ και ΗΠΑ

Ο Αλί Λαριτζανί δήλωσε πως το Ιράν θα απαντήσει στις ΗΠΑ και το Ισραήλ με άνευ προηγουμένου δύναμη, μετά την επίθεση που σκότωσε τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, τονίζοντας σε μήνυμά του ότι δεν έχουν ξαναδεί τέτοια ισχύ.

Ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν, Αλί Λαριτζανί, προειδοποίησε ότι η Τεχεράνη θα απαντήσει με πρωτοφανή ισχύ στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ μετά την επίθεση των δύο χωρών εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας, η οποία στοίχισε τη ζωή στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο Λαριτζανί ανέφερε: «ΧΘΕΣ, ΤΟ ΙΡΑΝ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΚΑΚΟ, ΣΗΜΕΡΑ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΟΤΕ».

Η δήλωσή του, που συνοδεύτηκε από κεφαλαία γράμματα, θύμισε το επικοινωνιακό ύφος του Ντόναλντ Τραμπ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, επισημαίνοντας την ένταση που επικρατεί στις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Τεχεράνης, Ουάσιγκτον και Τελ Αβίβ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Απειλή επίθεσης κατά Ισραήλ σε περίπτωση πλήγματος σε ιρανικές υποδομές

Ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν προειδοποίησε ότι η χώρα θα απαντήσει σε κάθε επίθεση στις υποδομές της, στοχεύοντας και το Ισραήλ αν χρειαστεί, εν μέσω αυξανόμενης έντασης με τις ΗΠΑ.
Ηλεκτρονική απάτη προειδοποίηση
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Αύξηση των ιρανικών κυβερνοεπιθέσεων το 2026

Οι κυβερνοεπιθέσεις από το Ιράν κατά του Ισραήλ αυξήθηκαν σημαντικά μετά τις αμερικανοϊσραηλινές επιθέσεις, με τα κρούσματα να τριπλασιάζονται από 1.600 τον Ιούνιο 2025 σε 4.800 τον ίδιο μήνα του 2026, σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Η συμφωνία με Λίβανο πλήττει Ιράν και Χεζμπολάχ

Ο Νετανιάχου χαιρέτισε τη συμφωνία με τον Λίβανο, που επιτεύχθηκε με μεσολάβηση ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς την ιστορική για το Ισραήλ και πλήγμα για το Ιράν και τη Χεζμπολάχ, όπως δήλωσε σε τηλεοπτική ενημέρωση.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι Φρουροί ζητούν πλήρη αποχώρηση του Ισραήλ από τον Λίβανο

Ο διοικητής της Δύναμης Κουντς κάλεσε το Ισραήλ να αποσυρθεί άμεσα από τον Λίβανο, δηλώνοντας πως διαφορετικά θα υποχωρήσει ηττημένο. Η Τεχεράνη ζητά αποχώρηση Ισραηλινών δυνάμεων, ενώ το Ισραήλ τονίζει πως θα μείνει μέχρι να αφοπλιστεί η Χεζμπολάχ.