ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:59:18
Αλί Χαμενεΐ Ιράν
Ο Αλί Χαμενεΐ, ανώτατος ηγέτης του Ιράν, με φόντο τη σημαία της χώρας.

Το Ιράν δηλώνει πως ήταν έτοιμο για τον θάνατο του Χαμενεί

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου δήλωσε πως η χώρα ήταν έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, ακόμα και για τον θάνατο του ανώτατου ηγέτη Χαμενεΐ, προειδοποιώντας τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για παραβίαση των «κόκκινων γραμμών» του Ιράν.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου του Ιράν, Μοχαμάντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ, δήλωσε ότι η χώρα είχε προετοιμαστεί «για όλα τα σενάρια», συμπεριλαμβανομένου του ενδεχομένου θανάτου του ανώτατου ηγέτη, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Σε βίντεο που μεταδόθηκε από την ιρανική κρατική τηλεόραση, ο Γαλιμπάφ τόνισε: «Ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτές τις στιγμές και είχαμε εξετάσει όλα τα σενάρια», υπογραμμίζοντας την ετοιμότητα των θεσμών της χώρας απέναντι σε κάθε πιθανή εξέλιξη.

Παράλληλα, ο Γαλιμπάφ ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου «πέρασαν τις κόκκινες γραμμές μας» και «θα υποστούν τις συνέπειες».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγτσί στη Αγία Πετρούπολη για συνομιλίες με Πούτιν

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγτσί έφτασε στην Αγία Πετρούπολη για να συναντήσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν, στο πλαίσιο διπλωματικών συνομιλιών για τη Μέση Ανατολή, μετά την ακύρωση προγραμματισμένης συνάντησης στο Ισλαμαμπάντ.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζεται το διπλωματικό παιχνίδι Ιράν-Ρωσίας, απούσες οι ΗΠΑ

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθεί σήμερα με τον Ιρανό ΥΠΕΞ Αραγτσί, καθώς η Μόσχα στηρίζει σταθερά την Ισλαμική Δημοκρατία μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την εκεχειρία στη Μέση Ανατολή, όπως επιβεβαίωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν θα συναντηθεί με τον Ιρανό ΥΠΕΞ Αραγτσί

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντήσει τον Ιρανό ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγτσί στη Μόσχα, ενώ οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου παραμένουν σε αδιέξοδο, σύμφωνα με το TASS.
Βλαντίμιρ Πούτιν γράφει
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγτσί φεύγει από Πακιστάν με προορισμό τη Ρωσία

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί, αναχώρησε από το Ισλαμαμπάντ για τη Μόσχα, όπου αναμένεται να συναντήσει τον Πούτιν, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από τη ρωσική πλευρά, ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για Ιράν-ΗΠΑ.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν μπορεί να καλέσει για διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ

Ο Τραμπ προέτρεψε το Ιράν να επικοινωνήσει με τις ΗΠΑ αν επιθυμεί διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, δηλώνοντας ότι υπάρχουν ασφαλείς γραμμές επικοινωνίας. Ακύρωσε επίσης την αποστολή δύο απεσταλμένων στο Πακιστάν.