Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάρκο Ρούμπιο, ανέβαλε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Ισραήλ, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Μαρτίου. Η απόφαση ελήφθη εν μέσω των κοινών αμερικανοϊσραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον του Ιράν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.
«Λόγω των τρεχουσών περιστάσεων, ο υπουργός Ρούμπιο δεν θα μεταβεί στο Ισραήλ τη 2η Μαρτίου», ανέφερε μέσω X ο Ντίλαν Τζόνσον, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για την παγκόσμια δημόσια διπλωματία.
Νωρίτερα, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε δηλώσει ότι ο Μάρκο Ρούμπιο θα ενημερώσει τους ομολόγους του της G7 σχετικά με την επίθεση που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ εναντίον του Ιράν.
«Ο υπουργός Ρούμπιο θα συζητήσει τηλεφωνικά» με τους ΥΠΕΞ της G7 «για να συζητήσουν την κατάσταση στο Ιράν», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος, ζητώντας να διατηρηθεί η ανωνυμία του.