ΓΔ: 2617.02 -0.49% Τζίρος: 235.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Στρατιωτική στολή Ιράν
Φωτογραφία: Ιρανός στρατιωτικός. Credit: Shutterstock

Ιράν: Οι αμερικανικές βάσεις και τα συμφέροντα της περιοχής εντός εμβέλειας μας

Ιρανός αξιωματούχος ανέφερε στο Reuters ότι όλες οι βάσεις και τα συμφέροντα των ΗΠΑ βρίσκονται εντός βεληνεκούς του Ιράν. Το ΥΠΕΞ καταγγέλλει επίθεση ΗΠΑ-Ισραήλ σε στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους εν μέσω διπλωματίας.

Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι όλες οι βάσεις και τα συμφέροντα των ΗΠΑ βρίσκονται εντός της εμβέλειας του Ιράν. Η τοποθέτηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσιγκτον.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ προχώρησαν σε επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών και αμυντικών στόχων, αλλά και μη στρατιωτικών υποδομών σε διάφορες πόλεις της χώρας. Η νέα αυτή στρατιωτική «επιθετική ενέργεια» σημειώνεται, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ το Ιράν και οι ΗΠΑ βρίσκονται εν μέσω διπλωματικής διαδικασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ιράν διακόπτουν τον διάλογο

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε πως δεν διεξάγονται συνομιλίες με το Ιράν, ενώ η Τεχεράνη κρατά κλειστό το στενό του Ορμούζ. Στο μεταξύ, τα ΗΑΕ κατηγορούν το Ιράν για εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων κατά διεθνούς ναυσιπλοΐας.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν αρνείται την εκτόξευση πυραύλων κατά των ΗΑΕ χθες

Το Ιράν διέψευσε τις κατηγορίες των ΗΑΕ περί εκτόξευσης ιρανικών πυραύλων σε πλοία τους στον Κόλπο, τονίζοντας ότι τέτοιες κατηγορίες βλάπτουν την εμπιστοσύνη και τις προσπάθειες για σταθερότητα στην περιοχή.
Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Τρεις νεκροί από επιθέσεις της Ανσαραλά στη νότια Χοντάιντα

Τρεις άνθρωποι, μεταξύ τους ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Τρίτης από πυραυλικά πλήγματα των Χούθι στην επαρχία Χοντάιντα της Υεμένης, σύμφωνα με πηγή του στρατού της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης.
Στατική γαλλικού κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Απέλαση δύο Ιρανών διπλωματών ανακοίνωσε ο ΥΠΕΞ Μπαρό

Η Γαλλία θα απελάσει δύο ιρανούς διπλωμάτες, ως απάντηση στην άρνηση του Ιράν να επιτρέψει την επιστροφή υπαλλήλων της γαλλικής πρεσβείας στην Τεχεράνη, μετά από διπλωματική διαμάχη και περιστατικά εκφοβισμού.
Εκτόξευση πυραύλων
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΑΕ: Κατηγορούν το Ιράν για εκτόξευση δύο πυραύλων στο έδαφός τους

Τα ΗΑΕ κατηγορούν το Ιράν για εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων, που έπεσαν στη θάλασσα. Οι Αρχές εξέδωσαν ειδοποίηση για καταφύγιο λόγω πυραυλικής απειλής, ενώ διαβεβαιώνουν για την ετοιμότητά τους να αντιμετωπίσουν επιθέσεις.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν προβλέπονται συνομιλίες με Ιράν - Χάρτης δείχνει τα Στενά αμερικανικά

Ο Τραμπ δήλωσε πως δεν υπάρχουν ή έχουν προγραμματιστεί συνομιλίες με το Ιράν και τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν ανοιχτά. Αντίθετα, Ιρανός αξιωματούχος ανέφερε πως η θαλάσσια οδός θα μείνει κλειστή χωρίς υλοποίηση των δεσμεύσεων ΗΠΑ.