ΓΔ: 2603.71 0.39% Τζίρος: 19.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:57:37
σημαία Ισραήλ

Ιερουσαλήμ: Πολλές εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη, αναφέρει το Ισραήλ

Πολλές εκρήξεις ακούστηκαν το πρωί στην Ιερουσαλήμ, λίγο μετά την ενεργοποίηση των σειρήνων προειδοποίησης, ενώ ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι εντοπίστηκαν πύραυλοι από το Ιράν με κατεύθυνση το Ισραήλ.

Πολλές εκρήξεις σημειώθηκαν στην Ιερουσαλήμ σήμερα το πρωί, λίγο μετά την ενεργοποίηση των σειρήνων προειδοποίησης, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP. Οι σειρήνες ήχησαν επανειλημμένα, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της πόλης.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι εντόπισε πυραύλους εκτοξευμένους από το Ιράν να κατευθύνονται προς το Ισραήλ. Η εξέλιξη αυτή εντείνει την ένταση στην περιοχή και ενισχύει την επιφυλακή των αρχών ασφαλείας.

Οι Φρουροί της Επανάστασης, από την πλευρά τους, ανακοίνωσαν ότι εκτοξεύθηκε το πρώτο κύμα πυραύλων και drones εναντίον του Ισραήλ, σε απάντηση για την επίθεση εναντίον του Ιράν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASNIM.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ Magen David Adom ανέφερε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες πως οι πύραυλοι πέτυχαν τον στόχο τους. Ωστόσο, ομάδες διάσωσης στάλθηκαν για να προσφέρουν ιατρική βοήθεια σε άτομα που τραυματίστηκαν καθώς έσπευδαν στα καταφύγια, καθώς και σε ανθρώπους που υπέστησαν κρίσεις άγχους.

Το δημαρχείο της Ιερουσαλήμ ανακοίνωσε ότι όλα τα δημόσια καταφύγια της πόλης παραμένουν ανοικτά, ενώ τα σχολεία, οι χώροι εργασίας και οι χώροι συγκέντρωσης θα παραμείνουν κλειστοί τουλάχιστον έως τις 20:00 (ώρα Ελλάδας) τη Δευτέρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυστραλιανό κοινοβούλιο εξωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Η Καμπέρα αποκλείει στρατιωτική εμπλοκή της Αυστραλίας στο Ιράν

Η Αυστραλία ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράν ούτε θα στείλει στρατεύματα στη Μέση Ανατολή, ακόμα και αν η κρίση κλιμακωθεί, δήλωσε η ΥΠΕΞ Πένι Ουόνγκ σε αυστραλιανό μέσο.
Μαχητικά της Ισραηλινής Αεροπορίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Αποφασιστικότητα Τελ Αβίβ για απειλές στα σύνορα με Συρία

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ του Ισραήλ τόνισε ότι δεν θα επιτραπεί σε εχθρικές δυνάμεις να εδραιωθούν στα σύνορα με τη Συρία, μετά από νέες ισραηλινές επιθέσεις. Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί απειλές στην ασφάλειά του.
Έκρηξη στη Συρία
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Συρία αγνόησε τις προειδοποιήσεις για τουρκικά στρατεύματα

Ο Νετανιάχου διεμήνυσε πως το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί απειλές στην ασφάλειά του, μετά τις επιδρομές στη βάση Αμπού αλ-Ντουχούρ, κατηγορώντας τη Συρία ότι επέτρεψε τουρκική στρατιωτική παρουσία κοντά στο Χαλέπι, παραβιάζοντας το status quo.
Έκρηξη στη Συρία
ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Καταγγελία για «αδικαιολόγητη» ισραηλινή επίθεση σε αεροδρόμιο

Το συριακό ΥΠΕΞ καταδικάζει ως «αδικαιολόγητη» την ισραηλινή επίθεση σε στρατιωτική βάση στην Ιντλίμπ και καλεί ΟΗΕ και διεθνή κοινότητα να παρέμβουν. Αχρείαστη κλιμάκωση τα πλήγματα, σύμφωνα με απεσταλμένο των ΗΠΑ.