ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πινακίδα στην Τεχεράνη
Αφίσα πυραύλων σε πολυσύχναστο δρόμο της Τεχεράνης απεικονίζει την ισχύ του Ιράν.

Ιράν: Ετοιμάζει αντίποινα μετά την επίθεση κοντά στο μέγαρο Χαμενεΐ

Η Τεχεράνη απειλεί με συντριπτικά αντίποινα μετά από ισραηλινή επίθεση σε υπουργεία της πόλης. Επτά πύραυλοι έπληξαν περιοχές κοντά στο προεδρικό μέγαρο και στην κατοικία του αγιατολάχ Χαμενεΐ, σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ.

Η Τεχεράνη προετοιμάζει αντίποινα μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον του Ιράν, με την απάντησή της να αναμένεται συντριπτική, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο που μίλησε στο Reuters.

Όπως ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος, στόχος της επίθεσης αποτέλεσαν πολλά υπουργεία στο νότιο τμήμα της ιρανικής πρωτεύουσας.

Το πρακτορείο TASNIM μετέδωσε ότι επτά πύραυλοι έπληξαν περιοχή κοντά στο προεδρικό μέγαρο και στο συγκρότημα όπου διαμένει ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Από την πλευρά του, το ισραηλινό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan, επικαλούμενο Ισραηλινό αξιωματούχο, ανέφερε ότι τα ισραηλινά πλήγματα στρέφονται εναντίον στόχων του καθεστώτος και στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Παράλληλα, Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο CNN ότι τα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν επικεντρώνονται σε στρατιωτικούς στόχους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ μετά την εκεχειρία στον Λίβανο

Το Ιράν ανοίγει ξανά πλήρως τα Στενά του Ορμούζ για όσο διαρκεί η κατάπαυση του πυρός, ενισχύοντας τις ελπίδες για σταθερότητα στη Μέση Ανατολή. Η απόφαση έριξε την τιμή πετρελαίου και έφερε άνοδο στις ευρωπαϊκές αγορές.
Κεντρικό πρόσωπο συνέδριου
ΔΙΕΘΝΗ

Κατς προς Ιράν: Ακόμα πιο επώδυνα πλήγματα αν απορρίψει την πρόταση

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΘΑ Ίσραελ Κατς προειδοποίησε πως, αν το Ιράν απορρίψει την αμερικανική πρόταση για εγκατάλειψη της τρομοκρατίας και των πυρηνικών, το Ισραήλ θα επιτεθεί σε νέους, πιο επώδυνους στόχους.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Προτεραιότητα η Χεζμπολάχ στις συνομιλίες με Λίβανο, ευθυγράμμιση με ΗΠΑ για το Ιράν

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε πως προτεραιότητα των διαπραγματεύσεων με τον Λίβανο είναι η διάλυση της Χεζμπολάχ και η διαρκής ειρήνη. Υπογράμμισε ότι συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις και η ενίσχυση της ζώνης ασφαλείας.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Πάνω από 250 Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν σε επιδρομές στο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως σκότωσε πάνω από 250 μαχητές της Χεζμπολάχ και πέντε διοικητές σε μαζικές επιθέσεις στον Λίβανο. Από την άλλη, οι νεκροί και τραυματίες, σύμφωνα με το Λίβανο, ξεπερνούν τους 350 και 1.200 αντίστοιχα.
Σύστημα Iron Dome Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χεζμπολά εκτοξεύει ρουκέτες κατά Ισραήλ ως απάντηση σε παραβίαση εκεχειρίας

Η Χεζμπολά ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε ρουκέτες κατά του Ισραήλ ως απάντηση σε «παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός», δηλώνοντας πως στόχευσε τη ζώνη Μανάρα. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση μετά τη συμφωνία κατάπαυσης πριν 24 ώρες.
Έκρηξη στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Η κατάπαυση πυρός με Ιράν δεν σημαίνει τέλος πολέμου

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως οι ΗΠΑ συντόνισαν με το Ισραήλ τη συμφωνία προσωρινής κατάπαυσης πυρός με το Ιράν, τονίζοντας ότι δεν σημαίνει το τέλος του πολέμου και πως το Ισραήλ παραμένει έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο.