ΓΔ: 2484.69 0.38% Τζίρος: 304.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία

Τραμπ: Το Ιράν σύντομα θα έχει πυραύλους που απειλούν τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ κατηγόρησε το Ιράν ότι αναπτύσσει πυραύλους ικανούς να πλήξουν ΗΠΑ, αν και δήλωσε πως προτιμά διπλωματική λύση. Υποστήριξε ότι η Τεχεράνη απειλεί ΗΠΑ και Ευρώπη, τονίζοντας την προειδοποίηση ενάντια στην ενίσχυση του οπλικού της προγράμματος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε το Ιράν ότι επιχειρεί να κατασκευάσει όπλα ικανά να πλήξουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ταυτόχρονα διαβεβαίωσε πως επιθυμεί την επίλυση της διένεξης μέσω της διπλωματικής οδού. Οι δηλώσεις έγιναν κατά την ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου, όπου παρουσίασε τη συνολική του στρατηγική για τη Μέση Ανατολή.

Η Ισλαμική Δημοκρατία, σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο, «έχει ήδη κατασκευάσει πυραύλους που μπορούν να απειλήσουν την Ευρώπη και τις βάσεις μας» και «εργάζεται για να κατασκευάσει πυραύλους που μπορεί σύντομα να είναι ικανοί να φθάσουν στις ΗΠΑ». Ο Τραμπ σημείωσε ότι έχει αποστείλει στη Μέση Ανατολή τη μεγαλύτερη αμερικανική αεροναυτική δύναμη από τον πόλεμο στο Ιράκ το 2003.

«Τους προειδοποιήσαμε να μην προσπαθήσουν στο μέλλον να ανοικοδομήσουν το εξοπλιστικό πρόγραμμά τους, ιδιαίτερα (το πρόγραμμα) των πυρηνικών όπλων», υπογράμμισε, ενώ η Τεχεράνη εξακολουθεί να διαψεύδει ότι το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της χώρας έχει στρατιωτικούς σκοπούς.

Οι Ιρανοί, σύμφωνα με τον Τραμπ, «μολαταύτα συνεχίζουν» να επιδιώκουν «τις μοχθηρές φιλοδοξίες τους». Παράλληλα, ο αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε ότι η «προτίμησή» του είναι η επίλυση της διένεξης «μέσω της διπλωματίας», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διαλόγου με την Τεχεράνη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν επιδιώκει συμφωνία μετά τις απειλές των ΗΠΑ

Ο Τραμπ δήλωσε πως το Ιράν θέλει συμφωνία με τις ΗΠΑ, έπειτα από δήλωση του Ιράν ότι είναι έτοιμο για διάλογο, εξαιρώντας όμως τις αμυντικές και βαλλιστικές δυνατότητες. Το Ιράν διαβεβαίωσε ότι δεν επιδιώκει πυρηνικά όπλα.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Κανείς δεν στόχευσε σκόπιμα το ιρανικό σχολείο στη Γαλλία

Ο Τραμπ δήλωσε ότι η έρευνα για την επίθεση σε σχολείο θηλέων στο Ιράν συνεχίζεται και πως «κανείς» δεν φαίνεται να το έκανε σκόπιμα. Αρχικά είχε κατηγορήσει το Ιράν, αλλά τώρα περιμένει τα συμπεράσματα της έρευνας.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η συμφωνία με το Ιράν διασφαλίζει ότι δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στη σύνοδο των G7 στη Γαλλία, τόνισε πως η συμφωνία με το Ιράν διασφαλίζει ότι η Τεχεράνη δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλα και προειδοποίησε ότι αν το επιχειρήσει, "θα ξεσπάσει κόλαση" στη χώρα.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται διεθνή βοήθεια για τα Στενά του Ορμούζ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στη G7, τόνισε πως δεν χρειάζεται διεθνής βοήθεια για τα Στενά του Ορμούζ μετά από συμφωνία με το Ιράν, αλλά δεν θα ήταν κακή ιδέα λίγα πλοία άλλων χωρών. Ο Μακρόν πρότεινε πάλι διεθνή αποστολή υπό γαλλοβρετανική διοίκηση.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Υπογράφηκε η νέα συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με το Ιράν, διαβεβαιώνοντας πως η Τεχεράνη δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα και τα Στενά του Ορμούζ θα ανοίξουν. Η υπογραφή θα ολοκληρωθεί δια ζώσης την Παρασκευή στη Γενεύη.