ΓΔ: 2261.78 0.09% Τζίρος: 111.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:48:40
Αεροδρόμιο Βιέννης πρόσοψη
Φώτο: Shutterstock

Χιονοπτώσεις προκαλούν διακοπές και προβλήματα μεταφορών στη Βιέννη

Σφοδρές χιονοπτώσεις στην Αυστρία οδήγησαν σε διακοπές ρεύματος, προβλήματα στις μεταφορές και προσωρινή αναστολή πτήσεων στο αεροδρόμιο της Βιέννης, με πάνω από 230 πτήσεις να ακυρώνονται, να εκτρέπονται ή να καθυστερούν.

Οι έντονες χιονοπτώσεις στην Αυστρία προκάλεσαν σήμερα σοβαρές διακοπές στην ηλεκτροδότηση και σημαντικά προβλήματα στις μεταφορές, με αποτέλεσμα το κλείσιμο τμημάτων αυτοκινητοδρόμων και την προσωρινή αναστολή πτήσεων στο αεροδρόμιο της Βιέννης.

«Λόγω έντονων χιονοπτώσεων, η εναέρια κυκλοφορία από και προς τη Βιέννη έχει διαταραχθεί αυτήν τη στιγμή», αναφέρεται σε ανακοίνωση του αεροδρομίου, το οποίο αποτελεί κομβικό σημείο για πτήσεις μεταξύ Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Περισσότερες από 230 πτήσεις που επρόκειτο να φθάσουν ή να αναχωρήσουν από τη Βιέννη αναφέρθηκαν ως εκτρεπόμενες, ακυρωμένες ή καθυστερημένες, προκαλώντας ταλαιπωρία σε χιλιάδες ταξιδιώτες.

«Στους επιβάτες των οποίων οι πτήσεις έχουν ακυρωθεί προτείνεται να μην πηγαίνουν στο αεροδρόμιο», δήλωσαν οι αρχές του αεροδρομίου, με εκπρόσωπο να τονίζει στο πρακτορείο ειδήσεων APA ότι το ύψος του χιονιού έφτανε τα 20 εκατοστά.

Ο εξωτερικός περιφερειακός δρόμος της Βιέννης (A21) παρέμεινε κλειστός για αρκετές ώρες, ενώ «άλλα τμήματα του αυτοκινητόδρομου έπρεπε να κλείσουν προσωρινά λόγω χιονοστιβάδων, ακινητοποιημένων φορτηγών και μειωμένης ορατότητας», σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Αυστριακών Αυτοκινητιστών.

Παράλληλα, διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε αρκετές νότιες και ανατολικές περιοχές της χώρας, με τη Στυρία να καταγράφει περίπου 30.000 νοικοκυριά χωρίς ηλεκτροδότηση, όπως ανέφεραν οι τοπικοί φορείς.

 Οι μετεωρολογικές προβλέψεις έκαναν λόγο για ύφεση του καιρού έως το μεσημέρι, ωστόσο ο κίνδυνος χιονοστιβάδων παρέμεινε υψηλός σε πολλές ορεινές περιοχές της Αυστρίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροδρόμιο Βιέννης πρόσοψη
ΔΙΕΘΝΗ

Προβλήματα πτήσεων σε Βιέννη και Πράγα λόγω παγετού και κλειστού αεροδρομίου

Λόγω έντονου παγετού, το Αεροδρόμιο Βιέννης παρέμεινε κλειστό μέχρι τις 11 π.μ., ενώ περιορίστηκαν οι πτήσεις στην Πράγα. Πτήσεις εκτράπηκαν, καθώς το στρώμα πάγου δεν καθαριζόταν, σύμφωνα με τα αεροδρόμια.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Τραγωδία στο Σάλτσμπουργκ: Ηλεκτροκίνητο λεωφορείο εισέβαλε σε σουπερμάρκετ

Ένας νεκρός και επτά τραυματίες, εκ των οποίων δύο σοβαρά, είναι ο απολογισμός ατυχήματος όπου ηλεκτρικό λεωφορείο εισέβαλε σε σουπερμάρκετ στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.
Αεροπλάνο στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάρ: Ξένες αεροπορικές εταιρίες επανεκκινούν πτήσεις στο αεροδρόμιο Ντόχα

Το Κατάρ ξεκινά σταδιακά πάλι πτήσεις ξένων αεροπορικών εταιρειών στο αεροδρόμιο της Ντόχα, μετά από αξιολόγηση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, διαβεβαιώνοντας πως η ασφάλεια παραμένει προτεραιότητα.