ΓΔ: 2587.93 -2.11% Τζίρος: 333.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας

Το κοινοβούλιο Βενεζουέλας εγκρίνει ομόφωνα τον νόμο αμνηστίας

Το κοινοβούλιο της Βενεζουέλας ενέκρινε ομόφωνα νόμο αμνηστίας που προβλέπει την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων, σύμφωνα με ΜΚΟ και αντιπολίτευση. Ο νόμος προωθήθηκε για κύρωση στη μεταβατική πρόεδρο Ντέλσι Ροδρίγκες.

Το κοινοβούλιο της Βενεζουέλας ενέκρινε ομόφωνα τον νόμο περί χορήγησης αμνηστίας, ο οποίος αναμένεται να οδηγήσει στην απελευθέρωση κρατουμένων που η αντιπολίτευση και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαρακτηρίζουν πολιτικούς. Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, λιγότερο από δύο μήνες μετά την αιχμαλώτιση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στην αίθουσα.

«Ο νόμος για τη δημοκρατική συνύπαρξη υιοθετήθηκε. Διαβιβάστηκε στην υπηρεσιακή πρόεδρο» Ντέλσι Ροδρίγκες «για την κύρωσή του», δήλωσε στο ημικύκλιο ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Χόρχε Ροδρίγκες, αδελφός της αρχηγού του κράτους. Η ανακοίνωση προκάλεσε θερμά χειροκροτήματα από πολλούς βουλευτές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βενεζουέλα στρατιώτης πλήθος
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Αποφυλάκιση 104 πολιτικών κρατουμένων την Κυριακή

Στη Βενεζουέλα αφέθηκαν ελεύθεροι 104 πολιτικοί κρατούμενοι, σύμφωνα με τον επικεφαλής της οργάνωσης Foro Penal, Αλφρέδο Ρομέρο, που τόνισε πως συνεχίζεται η επαλήθευση για τυχόν επιπλέον αποφυλακίσεις.
Βενεζουέλα στρατιώτης πλήθος
ΔΙΕΘΝΗ

Απελευθέρωση τουλάχιστον 80 πολιτικών κρατουμένων στη Βενεζουέλα

Στη Βενεζουέλα αποφυλακίστηκαν τουλάχιστον 80 πολιτικοί κρατούμενοι σε μια διαδικασία που συνεχίζεται με διεθνή πίεση. Η κυβέρνηση αναφέρει συνολικά 626 αποφυλακίσεις, χωρίς ωστόσο να δίνει χρονοδιάγραμμα για τις υπόλοιπες.
Νικολάς Μαδούρο πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Αθώοι για συνωμοσία βασανιστηρίων δήλωσαν ο Μαδούρο και η σύζυγός του

Ο Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του Σίλια Φλόρες δήλωσαν αθώοι στις ΗΠΑ για νέες κατηγορίες συνωμοσίας βασανισμού πολιτικών αντιπάλων. Οι κατηγορίες αφορούν κατάχρηση εξουσίας και εντολές βασανιστηρίων κατά το 2014.
Νικολάς Μαδούρο πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Μαδούρο στο δικαστήριο για κατηγορίες βασανισμού αντιπάλων

Ο Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του Σίλια Φλόρες θα παρουσιαστούν σήμερα σε αμερικανικό δικαστήριο για νέες κατηγορίες βασανισμού πολιτικών. Έχουν δηλώσει αθώοι, ενώ η ακρόαση θα γίνει στο Μανχάταν στις 6 μ.μ. ώρα Ελλάδας.
Νικολάς Μαδούρο πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κατηγορίες για βασανιστήρια κατά αντιφρονούντων σε Μαδούρο και σύζυγο

Οι αμερικανικές αρχές απήγγειλαν νέα κατηγορία για «διάπραξη βασανιστηρίων» στον Νικολάς Μαδούρο και τη σύζυγό του, που κρατούνται στη Νέα Υόρκη, επιπλέον των ήδη υπαρχουσών για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή.