ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
σημαία Ισραήλ

Οκτώ χώρες καταδικάζουν τα νέα μέτρα ελέγχου του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

Οκτώ μουσουλμανικές χώρες, μεταξύ των οποίων και σύμμαχοι του Ισραήλ, καταδίκασαν με κοινή ανακοίνωση τα νέα μέτρα του Ισραήλ για αγορά γης στη Δυτική Όχθη, κάνοντας λόγο για παραβίαση διεθνούς δικαίου και κλιμάκωση της εποικιστικής πολιτικής.

Οκτώ μουσουλμανικές χώρες, ανάμεσά τους και εταίροι του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση καταγγέλλοντας ως «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» τα μέτρα που ενέκρινε το Ισραήλ και διευκολύνουν την αγορά γης από εβραίους εποίκους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «τα παράνομα μέτρα συνιστούν σοβαρή κλιμάκωση και οδηγούν στην επιτάχυνση της παράνομης εποικιστικής δραστηριότητας, σε κατασχέσεις γης, στην ενίσχυση του ισραηλινού ελέγχου, στην εφαρμογή παράνομης ισραηλινής κυριαρχίας επί των Κατεχομένων Παλαιστινιακών Εδαφών και στην υπονόμευση των νόμιμων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού»

Την κοινή δήλωση υπογράφουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Κατάρ, της Ινδονησίας και του Πακιστάν.

Οι οκτώ υπουργοί Εξωτερικών επαναλαμβάνουν ότι απορρίπτουν όλα τα μονομερή μέτρα και κάθε αλλαγή στο νομικό, δημογραφικό και ιστορικό καθεστώς των Κατεχόμενων Παλαιστινιακών Εδαφών, τονίζοντας την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου.

Όπως επισημαίνεται, «τέτοιες πολιτικές συνιστούν επικίνδυνη κλιμάκωση η οποία θα επιδεινώσει περαιτέρω τις εντάσεις και την αστάθεια στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη και σε ολόκληρη την περιοχή».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Συρία καταδικάζει την ισραηλινή επίθεση κοντά στο Γκολάν

Η Συρία καταδίκασε νέα ισραηλινή επίθεση με drone κοντά στα Υψίπεδα του Γκολάν, που άφησε έναν τραυματία, χαρακτηρίζοντάς τη «κατάφωρη παραβίαση κυριαρχίας» και του διεθνούς δικαίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.
Κνέσετ σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Απορρίπτει τις αμερικανικές επικρίσεις για τα πλήγματα στη Συρία

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Ίσραελ Κατς, επέκρινε τον απεσταλμένο των ΗΠΑ Τομ Μπάρακ για δηλώσεις του σχετικά με ισραηλινό πλήγμα στη Συρία, σημειώνοντας ότι οι απόψεις του Μπάρακ διαφέρουν από την πολιτική του Αμερικανού προέδρου.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο «αντισημίτη δικτάτορα»

Το γραφείο Νετανιάχου χαρακτήρισε τον πρόεδρο Ερντογάν «αντισημίτη δικτάτορα», κατηγορώντας τον για σφαγή Κούρδων και στήριξη της Χαμάς. Το Ισραήλ δηλώνει πως θα αντιμετωπίσει τις τουρκικές απόπειρες αποσταθεροποίησης.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ επέκρινε το Λονδίνο για το αίτημα πάγωμα οικισμών

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ Γκίντεον Σάαρ άσκησε κριτική στη Βρετανία για το αίτημά της να ανασταλεί το σχέδιο επέκτασης εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη, που προβλέπει την ανέγερση 3.400 κατοικιών.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου συγκρούεται με Τουρκία ενόψει εκλογών

Ο Νετανιάχου, ενόψει δύσκολης εκλογικής μάχης, εντείνει τις επιθέσεις του κατά της Τουρκίας, κατηγορώντας την πως προσπαθεί να εδραιώσει στρατιωτική παρουσία στη Συρία, παρά τις ισραηλινές προειδοποιήσεις, κάτι που η Άγκυρα αρνείται.
Ισραέλ Κατζ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κατς: Ο Ερντογάν οδηγεί την Τουρκία σε επικίνδυνες περιπέτειες στη Συρία

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ισραέλ Κατς κατηγορεί τον Ερντογάν ότι οδηγεί την Τουρκία σε περιπέτειες στη Συρία, μετά και το ισραηλινό πλήγμα σε συριακή βάση όπου σταθμεύουν τουρκικά στρατεύματα. Το Ισραήλ ξεκαθαρίζει ότι προστατεύει την ασφάλειά του.